maanantai 6. toukokuuta 2013

Asuntosijoittamisen webinaari

Löysin Youtubesta Marko Kaarton ja Matias Savolaisen webinaarin asuntosijoittamiesta, joten linkataan tännekin. Ihan hyvää perussettiä ja pari helmeäkin jäi haaviin. Olkaapa hyvät!

Asuntosijoittamisen webinaari

torstai 2. toukokuuta 2013

Uusi sijoitusasunto...kannattaako ostaa?

Juttelin tänään iäkkään sukulaiseni kanssa hänen taloudellisesta tilanteestaan. Hän omistaa oman asuntonsa lisäksi sijoitusasunnon, n. 30m2 kokoisen yksiön, 45 minuutin matkan päässä Helsingistä. Asunto on ostettu uutena 1980-luvun alussa, joten taloyhtiössä ei ole vielä ollut tarvetta isoihin korjauksiin. Nyt kevään yhtiökokouskutsussa on mainittu  ikkunaremontin suunnittelun ajankohtaisuus. Sukulaiseni kertoi jo jonkin aikaa miettineensä sijoitusasuntonsa myyntiä, ja siitä saatavan rahan käyttämistä omaan hyvinvointiin...ei hassumpi ajatus kun ikää alkaa olla lähe 90 vuotta, mutta terveyttä ja virtaa vielä riittää!

Joka tapaukessa sukulaiseni kokee vuokra-asunnon hallinnoinnin raskaana, ja on päätynyt myymään sen. Kerroin hänelle, että autan häntä mielelläni asunnon myynnissä. Tällöin hän kysyi minulta, olisinko kiinnostunut ostamaan asuntoa häneltä, saisin vielä hieman "alennusta" asunnon käyvästä hinnasta?! Hmm, kieltämättä ajatus on mielenkiintoinen. Myytyäni yhden sijoitusasunnon vuonna 2011, tililläni on siitä asti ollut hieman rahaa odottamassa hyvää sijoituskohdetta. Helsingin keskustan yksiöt ovat tällä hetkellä hintojensa vuoksi täysin ulkona osaltani, joten ehkäpä Läntinen Uusimaa voisi olla hyvä suunta hankkia uusi sijoitus! Asunto on tällä hetkellä vuokrattuna, ja pikaisesti laskettuna nykyisellä vuokralla kohteen vuokratuotoksi tulisi n. kuusi prosenttia. Ei yhtään hullumpi tuotto näinä päivinä! Tätä asiaa täytyy nyt pohtia vakavasti..