torstai 28. kesäkuuta 2012

Ajatuksia keskikesän kynnyksellä

Aika lentää, kun on kivaa...vai miten se sanonta menikään? Alkukesä on ollut taas täynnä kaikenlaista puuhaa, myös asuntoihin liittyvää. Maaliskuun alussa alkanut vuokrasuhde asunto 1.ssa päättyi, kun vuokralainen irtisanoi sopimuksen paikkakunnalta pois muuton vuoksi. Harmin paikka, mukava nuori mies joka hoiti velvoitteensa kaikin puolin mallikkaasti. Mutta siinä parinkypin iässä elämä heittelee aika paljon hektisemmin, ja se on vaan tällaisen keski-ikäisen ymmärrettävä, ei nuoria ihmisiä voi pakolla pitää kiinni vuokra-asunnossa. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, pidin asunnossa yhden esittelyn heti kun edellinen asukas oli muuttanut ulos, ja BANG, asunto meni heti vuokraksi, ja vielä 30 euroa suuremmalla vuokralla. Eli ei tässä lainkaan hullummin käynyt. Ja yhtään tyhjää päivää ei taaskaan tullut!

Toinen alkukesän asuntojuttu on taas aika mielenkiintoinen tilanne koskien lunastusoikeutta taloyhtiössämme. Blogin säännölliset lukijat muistanevat vuoden takaisen lunastusepisodin, jossa yritin (huonolla onnella) lunastaa naapuristani myytyä pikku kaksiota. Halukkaita lunastajia oli lopulta kolme, eli homma meni arpapeliksi, ja onni ei ollut minulle suotuisa. No, nyt kävi niin, että pari päivää sitten postiluukusta tuli ilmoitus, että reilun 30 neliön kokoinen yksiö talomme ensimmäisestä kerroksesta on myyty. Myyntihinta on mielestäni aika edullinen, tutkin toteutuneita asuntokauppoja ja nyt myynnissä olevia asuntoja alueellamme, ja hinta on selkeästi toteutuneiden hintojen alapäässä. Tosi hintaan pitää lisätä taloyhtiön putkiremontista jäljellä oleva lainaosuus, mutta siltikin hinta on kohtuullisen houkutteleva. Vakavasti mietin, olisko syytä taas tehdä lunastusilmoitus isännöitsijälle. Täytyy vielä hieman pyöritellä ajatusta ja lukuja, kannattaisiko puuhaan ryhtyä...katsotaan..

Lopuksi vielä pari sanaa asuntosijoittamisen ajankohtaisuudesta. Tämän blogin reunassa on ollut puolen vuoden ajan kysely koskien lukijoiden mahdollista sijoitusasunnon ostoa tänä vuonna. Nyt kun vastausaikaa on jäljellä kaksi päivää, on vastanneita ollut kaiken kaikkiaan 71 kappaletta, mikä on mielestäni tosi hyvä saavutus tällaiselle marginaaliaihetta käsittelevälle blogille. Kiitos kaikille vastanneille! Kyselyyn vastanneista selvä enemmistö eli 60% ilmoittaa ainakin harkitsevansa sijoitusasunnon ostoa tänä vuonna. Vain 16 % vastanneista ei missään tapauksessa aio ostaa sijoitusasuntoa tänä vuonna. Eli valtaosalla vastanneista näyttää olevan ainakin jonkilanisia ostosuunnitelmia. Olisi ihan mielenkiintoista tietää kuinka moni loppujen lopuksi toteuttaa ostoaikeensa. Siinäpä taitaakin olla loppuvuodelle tuleva kysely!

Blogi hiljenee nyt joksikin aikaa, mutta heti alkusyksyllä palataan taas uusin aihein ja tilannepäivityksin. Toivotan kaikille blogin lukijoille rentouttavaa ja antoisaa kesää!

1 kommentti:

  1. Hei,

    Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista. Luin kaikki kirjoituksesi kerralla. Itse olen varsinaisesti osakesijoittaja. Kysyisin millaista tuottoa olet saanut asuntosijoittamisesta urallasi.

    Silmään pisti, että käytit asuntoa myydessäsi välittäjää. Itse myin rivitalokaksion itse ja teetin välittäjällä vain kauppakirjat. Näin kustannukset jäivät myynnistä huomattavasti pienemmiksi.

    Menestystä sijoittajan urallasi.

    VastaaPoista