maanantai 4. heinäkuuta 2016

Vuosi puoliksi purkissa

Niin vaan on vuosi 2016 ylittänyt puolenvälin, ja keskikesää eletään, kuka missäkin. Itse kuulun siihen ihmistyyppiin, joka ei kotona Suomessa ollessaan edes pysty kuvittelemaan lomailua (lähinnä sen takia ettei töistä pääse irti), joten ainoa vaihtoehto on lähteä pois. Tosin, kun lomakohteena on Florida kuten yleensä, niin lomailukin on tavallaan työntäyteistä, mutta hieman toisella tavalla kuin kotona. Minulla on tapana tänne tullessani ensimmäisenä lomapäivänä käydä tsekkaamassa kaikki asunnot (ja nykyisin myös tontti) päällisin puolin, että näkee ainakin sen, onko talot pystyssä. Pystyssä näyttivät olevan, ja tontilla kasvoi heinää polven korkeudelle. Kaikki hyvin siis.

Suomen töistä irroittautuminen on ollut tällä kerralla erityisen hankalaa, kaksi ensimmäistä lomapäivää on mennyt ihan vaan kesken jääneitä työjuttuja viimeistellessä, ja huominen maanantaikin menee vielä osittain työasioiden järjestelyyn, mutta josko tässä sen jälkeen ehtisi hetkeksi irrottautumaan läppärin ja puhelimen vallasta...ehkä maailma pysyy sittenkin pystyssä ilman minua, ainakin nämä kaksi lomaviikkoa?!

Sijoitusasuntorintamalla on nyt (toivon mukaan) taas rauha maassa, kaikki asunnot on nyt taas vuokrattuna ja tuottoa tahkoamassa. Onhan tämä ensimmäinen vuosipuolisko ollut siinä mielessä poikkeuksellinen, että neljässä asunnossa on vuokralainen vaihtunut. Ja kuten kaikki asuntosijoittajat tietävät, vuokralaisen vaihtuminen teettää työtä ja saattaa vaikuttaa negatiivisesti tuottoihin. Itselläni meni kohtuullisen hyvin, asunnot menivät vuokralle ilman sen suurempia viiveitä, ja sainpa kolmessa asunnossa hieman nostettua vuokraakin. Eli jotain hyvääkin tästä rumbasta seurasi.

Saapa nähdä, mitä loppuvuosi tuo mukanaan. Todennäköistä on, että ainakaan vuokralaiset eivät nyt ihan heti vaihdu näin monta kertaa kuin mitä tähän mennessä on vaihtunut. Toivon mukaan työrintamallakin tahti hieman rauhoittuu, tosin yrittäjänä en voi olla kuin tyytyväinen, että bisnestä on riittänyt ja rahaa on jäänyt kulujen jälkeen hieman säästöönkin. Asuntosijoittamisen suhteen veikkaan, että loppuvuosi mennään samalla strategialla kuin alkuvuosikin. Edelleen vaan polttelee ajatus laajentaa Amerikan asuntobisneksiä. Hinnat etenkin Floridassa ovat edelleen suomalaiselle erittäin houkuttelevalla tasolla...kunhan vaan saisi jostain rahoitusta..!

Toivotan kaikille blogin lukijoille letkeitä kesäpäiviä, palaillaan asiaan syksyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti