lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesälomaa vai kesästressiä?

Kesä on kalenterin mukaan ihan nurkan takana, mutta IRL ainakin Etelä-Suomessa tuntuu, kuin kesää olisi ollut jo vaikka kuinka pitkään. No, en valita ollenkaan säästä, enkä muustakaan mihin en voi omalla toiminnallani vaikuttaa. Mutta kiireestä ja stressistä voisin ehkä hieman purkaa. Tämä mennyt kevät on ollut työrintamalla yksi rankimmista pitkiin aikoihin. Olen painanut töitä tukka putkella viimeiset kolme kuukautta käytännössä ilman sen kummempia vapaapäiviä. Yrittäjä yrittää kun on yritettävä. Rankan työputken vastapainona on mukava fiilis omasta taloudesta tällä hetkellä; pääsen kerrankin kesälomalle ilman turhia rahahuolia. Kaikki, jotka ovat yrittäjiä, tietävät että tulot saattavat vaihdella suuresti eri kuukausien ja vuosien välillä. Koska suurin osa menoista on kuitenkin aika tasaista, on yrittäjänä osattava laittaa tulot ja menot balanssiin niin, että rahaa riittää silloinkin kun tulovirta ei ole vuolaimmillaan.

Kevään kiireiden takia moni muu asia on jäänyt hieman rempalleen; kodin siivous siirtyy ja siirtyy villakoirien villiintyessä sohvien alla, nukkuminen on jäänyt keskimäärin viiteen-kuuteen tuntiin yössä, syöminen ja itsestä huolehtiminen ovat myös jääneet retuperälle, vaikka pyhästi lupasin itselleni alkuvuonna pitäväni itsestäni parempaa huolta kuin ennen. Ja blogikin on jatkuvasti myöhässä. Asioita, joista haluaisin kirjoittaa tapahtuu lähes koko ajan mutta kun aikaa on vain se 24 tuntia vuorokaudessa niin jostain täytyy tinkiä.

Ajattelin tähän kevään viimeiseen blogaukseen listata hieman ajankohtaisia asioita asuntosijoitusrintamalta;

-Amerikan päässä on Asunto 6:een vuokralaishaku menossa. Floridassa vuokrasopimukset tehdään lähes poikkeuksetta vuodeksi kerrallaan, ja toukokuun alussa kuulin kiinteistömanageriltani, että vuokralainen ei halua jatkaa toista vuotta vaan muuttaa toiselle paikkakunnalle. Harmin paikka. Managerini on aloittanut uuden vuokralaisen etsimisen, mutta etsimisen tahti ei oikein miellytä minua. Alun perin managerini sanoi, että hyviä vuokralaisia on tulossa kirjaimellisesti ovista ja ikkunoista, mutta kun eilen pyysin väliaikatietoja tilanteesta, sanoi managerini, ettei sopivaa kandidaattia ole vielä löytynyt vaan etsintä jatkuu, saattaa olla että kuun alkuun ei vielä saada uutta vuokralaista, vaan että aloitus saattaa mennä kesäkuun puoliväliin. Huono homma, puolen kuun menetetty vuokra on paljon rahaa. Mielestäni manageri ei ole hoitanut hommaansa kunnolla, vaan on keskittynyt liikaa ihan muihin juttuihin. Saatan harkita vakavasti managerin vaihtoa...katsotaan miten käy.

-Suomessa on vuokralaiset vaihtuneet alkuvuonna jo kahdessa asunnossa, joten toivoin, että loppuvuosi menisi nyt näillä pelimerkeillä, mutta turha toivo! Asunto 4:n vuokralainen ilmoitti tänä aamuna muuttavansa avomiehensä kanssa yhteen toiselle paikkakunnalle, joten vuorkasopimus on nyt irtisanottu päättyväksi heinäkuun alkuun. Eli juuri keskelle lomakautta. Minulla on nyt siis kuukausi aikaa miettiä, laitanko tämän asunnon uudestaan vuokralle vai olisiko nyt hyvä aika myydä se ja laajentaa Amerikan bisneksiä. Täytyy pohtia tarkoin.

-Olin toukokuun alkupuolella yhden päivän seminaarissa Atlantassa. Tapahtuman nimi oli hienolta kalskahtava Real Estate Wealth Expo jota mainostettiin isosti somessa, esim. Facebookissa. Esiintyjäkaarti oli ainakin Amerikan kiinteistömarkkinoita seuraaville ihan vaikuttava; talousguru, kirjailija, tv-julkkis Suze Orman, HGTV-kanavalla vanhoja taloja kunnostava Nicole Curtis, USA:n Shark Tank (Leijonan Luola)-ohjelmassa esiintyvä piinkova bisnesmies Robert Herjavec ja monia muita enemmän tai vähemmän tunnettuja kiinteistö- ja talousalan experttejä. Päivä oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen, ei voi muuta kuin ihailla amerikkalaisten optimismia ja uskoa omaan menestykseen. Vaikka asiat oli räätälöity Amerikkaan ja amerikkalaiselle yleisölle sopivaksi, niin kyllä ainakin muutama omakohtainenkin ahaa-elämys tuli koettua. Ja mikä parasta, seminaarin hinta oli 14,95$!

Summa summarum, kesä ja loma lähestyy, mutta kiireet ja stressi tuntuvat vielä vaan jatkuvan. Jaksaa, jaksaa! Mukavaa kesää kaikille, palataan taas asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti