maanantai 4. marraskuuta 2013

Asunto edelleen vuokrattavana

Aloitetaan kootuilla selityksillä. Olen ollut tämän syksyn ajan mukana ulkomaan projektissa, joka on sitonut minut kolme kertaa kahdeksi viikoksi pois Suomesta viimeisen kahden kuukauden aikana. Lisäksi on pitänyt yrittää saada hoidettua normityöt kotimaassa projektin sivussa. Ja kaiken kukkuraksi kolme vuotta vanha kannettavani, jossa oli käytännössä koko elämäni, sanoi sopimuksensa irti ja hajosi kesken projektiviikkojen. Tämän kaiken yhteisvaikutuksesta Asunto 1:sen vuokraus on mennyt aivan pieleen!

Tiesin hyvissä ajoin, että vuokralainen Asunto 1:sta on lähdössä pois marraskuun alkuun mennessä, projektin takia minulla oli käytännössä aikaa hoitaa vuokrausta vain muutama päivä. Kun sitten tietokoneeni hajosi, kaikki kuvamateriaali, joka minulla oli vuokrattavasta asunnosta, hävisi ikuisiksi ajoiksi vanhan kovalevyn mukana, RIP! Näin ollen minulla oli tasan yksi ulkokuva asunnon ikkunasta otettuna, jota pystyin käyttämään oikotien ilmoituksessa. Ja kun näin heppoisin eväin lähtee liikkeelle, tietää jo etukäteen, että koko hommalla on suuri riski mennä niin sanotusti reisille, ja niinhän se sitten menikin.

Pidin asunnossa yhden esittelyn, jossa kävi kaksi potentiaalista asiakasta. Ensimmäinen ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi kiinnostunut kohteesta koska se oli liian pieni (21m2) hänelle ja puolisolleen (!). Toinen kandidaatti, joka taas oli alunperin kiinnostunut vuokraamaan asunnon, muutti mielensä ja perääntyi. Eli ei vuokralaista. Toki sain useita soittoja mm. syyrialaisilta pakolaisilta, jotka olisivat halunneet vuokrata asunnon näkemättä kavereilleen jotka haluavat muuttaa Kajaanista parempien discojen läheisyyteen ja KELAn/sossun piikkiin totta kai, mutta nämä tarjokkaat eivät saa minulta huomiota, sillä kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, uskon, että ihminen joka joutuu itse tienaamaan rahat oman asumisensa maksamiseen, kohtelee asuntoa paremmin kuin sossun elätti, jolle raha tipahtaa "taikaseinästä" käteen.

Eli asunto on edelleen tyhjänä, eikä tuota mitään. Kun ulkomaan projekti on nyt päättynyt, on suunnitelmani seuraavanlainen: nyt kun asunto on vapaana, suoritan siellä perusteellisen siivouksen ja teen pientä paikkojen siistimistä/upgreidausta jotta se näyttää taas raikkaalta. Sen jälkeen otan järjestelmäkameralla kunnon kuvat ja laitan kohteen uudestaan nettiin. Maksimibudjetti upgreidaukseen on 1000 euroa ja tavoitteeni on saada asunnon vuokrasopimus allekirjoitettua marraskuun puolesta välistä alkaen. Eli tehdään homma nyt kunnolla, eikä huiskita ja hosuta. Katsotaan miten käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti