tiistai 15. huhtikuuta 2014

Piinaava jännitys päättyy...ja taas kerran, remontti!

Blogin lukijat ovat varmasti pidättäneet hengitystään (heh-heh) odottaessaan asuntotrillerin lopputulosta! No, hyvinhän siinä kävi, piinaavien päivien ja viikkojen jälkeen rahoituskuvio selvisi pientä kiristystä ja uhkailua käyttäen, ja laina OP:sta vahvistui. Kaupat uudesta asunnosta tehtiin nopeasti, ja näin ollen minulla oli yht'äkkiä kuusi asuntoa, ja yhteensä yli puoli miljoonaa euroa asuntolainaa, woooaah! Otin uuteen asuntoon bullet-lainan, joka maksetaan pois siinä vaiheessa kun vanha asunto on myyty. Nyt vaan pitäisi saada oma asunto myytyä.

Tuumasta toimeen, aloitin myyntitoimet tilaamalla isännöitsijältä huoneiston myyntiasiakirjat, varasin ajan tutulta stailaajalta ja valokuvaajalta, jotka taikoisivat asunnostani upean myyntikohteen. Näin jälkikäteen sanottuna on pakko todeta, että näihin ammattilaisiin kannatti sijoittaa, alla pari makupalaa myytävästä kohteesta:
Kun kaikki oli valmista, avasin nettinäkyvyyden oikotiellä ja jäin odottamaan. Kauaa ei tarvinnut odotella, ensimmäinen yhteydenotto tuli seitsemän minuutin kuluttua siitä kun nettinäkyvyys aukeni. Sovin soittajan kanssa yksityisesittelyn seuraavalle päivälle. Nyt se oli menoa!

Seuraava päivä tuli ja niin tulivat asiakkaatkin, mukava kolmekymppinen pariskunta. Esittelin heille kotini, ja he pitivät näkemästään, sillä muutaman päivän kuluttua he tekivät tarjouksen asunnostani. Ehdin siinä välissä järjestää yleisen esittelyn, jossa oli paljon kiinnostuneita, ja josta sain myös yhden tarjouksen, eli lopulta minulla oli kaksi tarjousta käsissäni. Parin tarjouskierroksen jälkeen yksityisesittelyssä käynyt pariskunta teki tarjouksen jonka pystyin hyväksymään. Eli...MYYTY! Sovimme, että teemme kaupat kahdessa erässä, varsinainen kauppa tehtiin osalla kauppahinnasta ja loppukauppahinta maksettaisiin myöhemmin, lähempänä muuttopäivää. Koko prosessi oli yllättävän nopea ja kivuton, tosin tiesin, että asuntoni on aika namu, ja arvasin, että se menisi kohtuullisen nopeasti kaupaksi.

Tästä päästäänkin sujuvasti nykyhetkeen, ja tärkeimpään syyhyn, miksi blogissa on ollut hiljaista näinkin pitkään...uuden asunnon remontti! Remontin suunnittelu vaatii hermoja, aikaa ja rahaa. Mitä parkettia, mitkä keittiökoneet, mitkä laatat, puretaanko seiniä, miten valaistus hoidetaan, jne, jne, jne. Nyt suunnitelmat alkavat olla valmiit ja käytännön toimet asunnossa alkavat huomenna-aamulla, jolloin remonttifirma aloittaa purkutyöt asunnossa. Mikäli kaikki menee putkeen (ja kokemuksesta tiedän ettei mene), niin koko homman pitäisi olla purkissa toukokuun loppuun mennessä. Kivan lisätwistin kuvioon tuo se, että häivyn itse ulkomaan työmatkalle reiluksi kolmeksi viikoksi toukokuun alusta, joten olisi aika kiva, jos kaikki kuviot olisivat kohtuullisen selvät ennen matkaa, jonka aikana hyvä ystäväni hoitaa remontin valvontaa...huh!

Vuokra-asuntorintamalta sen verran, että edellisessä postauksessa mainittu liesiongelma ratkesi kuin itsestään; uudessa asunnossa oli n. 5 vuotta vanhat liesi ja jääkaappi-pakastin, joten liesi roudattiin vuokrakohteeseen korvaamaan rikkimennyttä liettä. Jääkaappi-pakastin meni kaupaksi tori.fi:ssä kahdessa päivässä. Asioilla on taipumus järjestyä.

Huomista jännityksellä odottaen!


2 kommenttia:

 1. Moikka,
  Kirjoitan parhaillani opinnäytetyötä pitkäaikaisesta asuntosijoittamisessa, ja kerätessäni tietoperustaa on blogisi ollut hyödyllinen tietolähde. Tutkimuksessani kohdistan kyselylomakkeen suoraan asuntosijoittajille, ja pyrin nyt löytämään eri kanavoita kyselyn levittämistä varten, jotta tutkimukseni saavuttaisi mahdollisimman monta asuntosijoittajaa.
  Jos pystyisit jakamaan kyselyäni blogisi/kanaviesi kautta eteenpäin, olisi siitä erittäin suuri hyöty työni kannalta, joten olisin tiedustellut jos tämä onnistuisi?

  Kysely on täysin anonyymi ja se on osana Turun ammattikorkeakoulussa suoritettavaa opinnäytetyötä.
  Kyselyssä on kolme osiota, ja kaikki kysymykset ovat pakollisia. Useimmissa kysymyksissä vastausvaihtoehtoja voi valita vain yhden, jos vaihtoehtoja voi valita useamman kuin yhden, on se kerrottu erikseen. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia.

  Tässä vielä linkki kyselyyn:
  https://www.webropolsurveys.com/S/4ABE825B7790C76C.par

  Kiitos sinulle jo etukäteen,
  Yst. Atte Elonen, Turun ammattikorkeakoulu

  VastaaPoista
 2. Terve Atte, ja kiitos kyselystä, vastasin siihen ja linkkaan eteenpäin. Onnea opinnäytetyöhösi ja kiitokset blogiani kohtaan!

  VastaaPoista