perjantai 23. lokakuuta 2015

Peruspullaa, eli asunnon vuokrausta.

Lokakuun loppupuoli ja asuntoasiat ovat menneet omalla painollaan jo pidemmän aikaa ilman sen suurempia ponnisteluja. Tänään sain kuitenkin sähköpostia Asunto 1:n vuokralaiselta, nuorehkolta naiselta joka on ollut asiakkaanani pari vuotta, jossa hän ilmoitti muuttavansa toisaalle marraskuun lopussa ja irtisanoi vuokrasopimuksensa. Eli nyt ollaan taas perusasioiden äärellä, pikkuyksiön vuokrauksessa. Sovimme, että palaan lähiaikoina asiaan koskien esittelyjä ja avainten luovutusta. Oman lisämausteensa tähän caseen tuo syksyni aikataulu, joka on harvinaisen repaleinen ja sisältää taas jonkin verran matkustusta.

Mietinkin nyt vakavasti koko vuokrausrumban ulkoistamista tutulleni, joka on aloittanut työt myyntineuvottelijana kiinteistönvälitysalan yrityksessä. Jos saan hyvän diilin, niin en aio itse ottaa tästä yhtä lisähommaa muutenkin kiireisiin viikkoihin, vaan päästä helpolla. Ja olen valmis jotain tästä helppoudesta maksamaankin tällä kerralla. Seuraillaan tilannetta...

2 kommenttia:

  1. Joskus tuo ulkoistaminen voi olla itselle järkevä ratkaisu. Itse ajattelin säästää js tehdä sijoitusasunto nro2:sen pintaremontin itse, mutta jälkeenpäin katsottuna kaikki se tuska ja stressi mitä omalla tietämättömyydellä on aiheuttanut lisätyötä, olisi voinut kuitata maksamalla tutulle maalarioliskelijalle 50€ konsultoinnista tai 150€ tekemisestä.

    VastaaPoista
  2. Joo, just näin, turha vetää itseään piippuun, kun palvelun voi ostaa. Se tosiasia, että palveluiden ostaminen Suomessa on todella kallista, hieman hälventää halua käyttää kovin usein ulkopuolisen apua. Mutta esim. USAssa, jossa olen vuosien varrella operoinut paljonkin, on ihan tavallista että asuntosijoittaja ostaa manageerauksen, kirjanpidon, juristin, remppafirman, etc. palvelut ulkopuolisilta, eikä hosu itse joka asian kanssa. Ja mikäs on ostellessa kun palvelujen hintataso on murto-osa Suomen vastaavista!

    VastaaPoista