perjantai 26. helmikuuta 2016

Kyselyn tulokset ja uusi kysely

Viime vuoden jälkimmäisen kyselyn aiheena oli blogin lukijoiden arviot kuluvan vuoden kehityksestä asuntosijoittamisen näkökulmasta. Kysymys kuului 

Millainen vuodesta 2015 tulee asuntosijoittajalle verrattuna vuoteen 2014?

Vastaukset näyttivät seuraavanlaiselta:

Parempi
  10 (18%)
 
Samanlainen
  29 (54%)
 
Huonompi
  11 (20%)
 
Enpä tiedä
  3 (5%)
 

Ääniä tähän mennessä: 53 

Noin puolet vastanneista oli sitä mieltä että 2015 tulee olemaan samanlainen kuin 2014. Miten oli, pitikö arvionne paikkaansa? Omalta osaltani vuosi meni aikalailla samalla tavalla kuin edellinenkin, vaikka salkkuun uusina kohteina tulikin Amerikan asuntoja.

Tämän vuoden ensimmäinen kysely koskee asuntosalkun manageerausta. Täytyy tunnustaa, että minulla on tässä hieman oma lehmä ojassa, asia kiinnostaa minua ammatillisesti. Yleensähän Suomessa on tapana että asuntosijoittajat, varsinkin piensijoittajat, hallinnoivat itse omaa asuntosalkkuaan. Olisiko se kuitenkin järkevää ulkoistaa ulkopuoliselle kiinteistömanagerille, joka hoitaisi sijoitusasuntojen käytännön asioiden  hoitoa, esim. vuokranvalvontaa, yhteydenpitoa vuokralaisiin, jne.? Mikä olisi järkevä hinnoittelu, kiinteä prosenttipohjainen palkkio vai kertakorvaus? Onko tällaiselle palvelulle tarvetta? Joten tehdään kysely aiheesta ja katsotaan mitä mieltä blogin lukijat ovat tästä.

1 kommentti:

 1. Tervehdys,
  Minä hallinnoin tiimini kanssa sijoittaja-asiakkaideni asuntoja ja omatkin hoituu siinä samalla. Toiminta kasvaa voimakkaasti.

  Terveisin

  Hannu Savolainen

  Yrittäjä
  Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT,
  MBA, ins.

  RE/MAX Asunnonavain
  Tikkurilantie 48, 01300 Tikkurila

  040 67 111 77
  email hannu.savolainen@remax.fi
  www.remax-asunnonavain.fi
  RE/MAX Asunnonavain ¬– Maalla, merellä ja ilmassa
  Missioni on tehdä asunto- ja kiinteistökaupasta helppoa ja vaivatonta

  VastaaPoista