keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Uusi asunto!

Joskus elämässä tapahtuu ihmeellisiä asioita. Eilinen oli yksi niistä päivistä. Aamulla herätessäni, en vielä tiennyt että ostan uuden asunnon...! Olen tilannut Oikotie.fi:n vahtipalvelusta ilmoituksen sähköpostiini, mikäli niistä taloista joista omistan asunnon, tulee asuntoja myyntiin. Eilen iltapäivällä kirjauduin sisään yksityissähköpostiini ja huomasin, että eräästä talosta oli juuri tullut myyntiin yksiö, mielestäni alle markkinahinnan. Myyjänä oli yksityinen henkilö ja soitin hänelle. Sovimme esittelyn tunnin kuluttua. Asunto oli herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja olin kuulemma ensimmäinen joka asuntoon pääsi tutustumaan.

Jännittyneenä menin sitten paikalle sovittuun aikaan ja pääsin katsomaan asuntoa. Asunto oli jopa parempi kuin mitä kuvien perusteella olisin uskonut. Ainoa miinus tuli kylpyhuoneesta joka oli kyllä siisti, mutta ei laatoitettu. Jätin asunnosta tarjouksen ja jatkoin työpäivää. Illalla olin jo lähestulkoon unohtanut koko jutun, kunnes myyjä soitti minulle, ja ilmoitti että asunnosta oli tullut useita tarjouksia, mutta vain kolme vakavasti otettavaa tarjousta, yksi niistä omani. Myyjä sanoi, että kaikki kolme ostajaa voivat jättää halutessaan uuden tarjouksen seuraavaan aamuun klo 11.00 mennessä, ja näistä myyjä valitsee parhaan tarjouksen. Ok.

Laskeskelin mielessäni vuokratuottoa ja arvonnousua, ja pyörittelin mielessäni kahta mahdollista tarjoussummaa. Loppujen lopuksi päädyin alempaan summaan ajattelen, että niin käy kuin käy. Lähetin tarjoukseni ja ajattelin että "Herran haltuun". Muutaman tunnin päästä sain puhelun myyjältä. Ja, kyllä, minä joka en koskaan voita missään mitään (vrt. aikaisempi kirjoitus asunnon lunastuksesta), "voitin" tarjouksellani kanssaostajani ja sain asunnon! Puuh! Tapasimme iltapäivällä myyjän kanssa pankissa, ja tarkistin siellä kaikki asuntoon liittyvät dokumentit. Koska myyjä on yksityishenkilö, olin erityisen huolellinen asiakirjojen kanssa. Käsiraha on liian iso summa menetettäväksi huijarille! Kun kaikki näytti olevan kunnossa, maksoin käsirahan.

Nyt vain odottelen vastausta pankistani koskien rahoitusta. En tarvitse rahoitusta asunnon koko hinnalle, ja koska minulla oli jo keväällä saatu lupaus huomattavasti isommalle lainalle, en epäröinyt tehdä tarjousta ilman tietoa lainasta. Toivon mukaan ensi viikolla päästään kaupantekoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti