sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kohti kauppoja

Rahoitus pankista varmistui. Pankkivirkailijan mukaan päänvaivaa heille oli aiheuttanut pohdinta, onko asuntosijoittamiseni jo ammattimaista vai ei. Lopputulema oli se että neljä sijoitusasuntoa on vielä "harrastamista", viides tekee siitä ammattimaista. Näin ollen sain rahoituksen mielestäni kohtuullisen hyvällä, 0,6% marginaalilla. Kohtuullisen lyhyestä yrittäjyydestäni johtuen minulla ei tässä vaiheessa ole kovinkaan kummoisia neuvotteluasemia pankkiin päin, siihenkin nähden marginaali on ihan ok. Mutta 180 euron maksu lainan nostosta on härskiä rahastusta! Täytyy vielä yrittää neuvotella sitä kohtuullisemmaksi kun pääsen pankkiin paikan päälle.

Vapaa kauppa-aikakin löytyi, alkavan viikon perjantai aamuksi. Tämä aika sopi myyjällekin, eli palaset loksahtelevat kohdalleen. Sain kauppakirjaluonnoksen myyjältä eilen, ja se näytti kaikin puolin asialliselta. Ainoa kysymys puoleltani koski sitä, missä muodossa myyjän allekirjoituksen pitää kauppakirjassa olla kun myyjänä on kuolinpesä. Tämä asia täytyy vielä tarkistaa ennen perjantain kauppoja.

2 kommenttia:

 1. Pankissa ilmeisesti tykkäävät siitä, että kertoo aikovansa hankkia myös oheispalveluita, eli esimerkiksi ostavansa muutamaa sijoitusrahastoa. Näin ainakin itse olen ymmärtänyt.

  Kirjoittelin Asuntosijoittamisesta oman artikkelin ja linkitin tähän blogiin:
  http://www.omaraha.org/asuntosijoittamisen-perusteet/

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Ja kiitos kommentista! Kyllähän pankit aina yrittävät myydä näitä oheispalveluja. kuten rahastoja ja vakuutuksia, mutta niiden kanssa kannattaa pitää pää kylmänä, ja muistaa ettei pankki koskaan tee mitään tappiolla...! Sain muuten viilattua tuota lainan nostoprovisiota hieman alaspäin, lupasivat sen 150 eurolla. No. parempi tämäkin kuin ei mitään.

  Kävin lukemassa linkkaamasi artikkelin, ihan hyvää perussettiä kaikille asuntosijottajiksi haluaville. Olen muutenkin tyytyväinen siitä, että verkosta löytyy yhä enmmän juttua ja blogeja tästä aiheesta, ehkä se hälventää hieman mummosijoittamisen imagoa asuntosijoittamisesta?!

  VastaaPoista