tiistai 9. elokuuta 2011

Kaupat takana, mitä kaikkea vielä edessä?

Perjantain asuntokaupat menivät aivan suunnitelmien mukaan. Hoidin pankissa rahoitusasiat kuntoon, tapasin myyjän, allekirjoitimme kauppakirjat ja sain avaimet uuteen asuntoon. Mukavaa ja nopeaa! Pieni jännityksen vire päällä menin sitten ensimmäistä kertaa uuteen asuntoon oikein ajan kanssa. Ja kyllä, täytyy sanoa että asunto oli ihan yhtä kiva kuin muistinkin sen olevan! Vietin hetken ihan vain fiilistellen uuden asunnon henkeä, joku saa tästä vielä hyvän kodin!

No, fiilistelyt sikseen, nyt on aika toimia. Sovin pankin kanssa lainan lyhennyksen alkavaksi syyskuun puolessa välissä. Tämä oli taktinen veto, joka antaa minulle aikaa järjestellä asunnon vuokrauskuntoon siihen mennessä. Suurin projekti on kylpyhuone/wc:n saattaminen ajan tasalle. Tällä hetkellä asunnon pikku vessa on todella vain vessa. Lattia on laatoitettu putkiremontin yhteydessä, mutta seinät on vain maalattu, eikä niissä ole vesieristyksiä. Sen lisäksi vessassa on vain bide-suihku. En epäile hetkeäkään, etteikö asunto menisi hyvään hintaan vuokralle nykyisessäkin kunnossa, mutta pelkään että jonkin ajan kuluttua asunnossa on vesivaurio, kun vuokralainen suihkuttelee pitkin vessan seiniä. olen siis päättänyt uusia vessan siten, että lattia avataan ja kosteuseristetään uudestaan, seinät kosteuseristetään ja sen jälkeen koko huone laatoitetaan lattiasta aina kattoon, tai ainakin oven yläreunan korkeudelle. Minulla on jo remonttifirma katsottua valmiiksi, nyt pitäisi vain saada kustannusarvio siitä, mitä uusiminen tulee maksamaan.

Kylpyhuoneprojektin lisäksi asunnossa on pari pienempää projektia jotka pitää hoitaa. Ensinnäkään asunnossa ei ole jääkaappia. Jääkaapille ei uusitun keittiön yhteydessä oikein ole luontevaa tilaa, joten mielestäni normaali jenkkikaappi näyttää vähän tökeröltä jos sen vain länttää seinän viereen. Tarvitaan jotain muuta ratkaisua. Ehdin jo Gigantissa ihastua punaiseen SMEG-merkkiseen retrojääkaappiin, mutta lähes 1000 euron hinta haalisti ihastustani. En usko, että saisin siihen sijoitetun pääoman kuoletettua järkevässä ajassa. No, jatkoin etsintää. Eikä tarvinnut kauas mennä, sillä Gigantin naapurissa olevasta Expert-myymälästä löytyi juuri sopiva kompromissiratkaisu: kirkkaan punainen Severin-merkkinen jenkkikaappi, hintaan 349 euroa. Vanhana kauppamiehenä onnistuin vielä ostamaan esillä olevan mallikappaleen hintaan 300 euroa. Alla linkki kyseiseen laitteeseen:

http://www.severin.com/products/cooling-and-freezing/refrigerator-freezer/ks-9764_1

Seuraava hoidettava asia koskee asunnon komeroita. Eteisessä on kaksi, itse asiassa yllättävän isoa komeroa, jotka on maalattu siististi valkoiseksi sisältä. Kummassakaan komerossa ei ole hyllyjä tai tankoja, eli tälle asialle pitää tehdä jotain. Tangon toiseen komeroon osaan laittaa itsekin, mutta hyllyjen laitossa pitänee turvautua ammattilaisen apuun.

Pienin projekti, joka menee jo ehkä hieman hifistelyksi, on avokeittiön välitilan materiaalin parantaminen. Tällä hetkellä tuo välitila on maalattu valkoisella, mutta ajattelin että siihen voisi laittaa esim. ohuen teräs-(tai joku muu metalli, en tiedä)levyn. Tai kaakeloida seinän. Näin keittiö näyttäisi viimeistellymmältä ja kestää paremmin käytössä. Liesituulettimen hankintaakin olen miettinyt, mutta se taitaa jäädä tekemättä ainakin tällä erää.

Eli kuten näkyy, hommaa riittää vielä joksikin aikaa. Mietin, että laittaisin asunnon vuokralle heti, ennen kylpyhuoneen remonttia ja antaisin sitten vuokralaiselle ilmaiseksi ne päivät jolloin kylpyhuone on pois käytöstä (veikkaisin remonttiin kuluvan max. kaksi viikkoa). Taka-ajatuksena tässä kuviossa on se, että kun remontit tehdään sinä aikana kun asunto on vuokrattuna, voi remontin kulut vähentää verotuksessa ihan laillisesti. Mikäli remontit tehdään ennen vuokrausta, saa kulut vähentää vasta siinä vaiheessa kun asunnon myy. Entä jos sitä ei myy koskaan? Näen tässä selvän vuokrausporkkanan itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti