sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vuosi 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet. Blogi palailee taas arkeen pyhien jälkeen. Aivan aluksi kiitos menneestä vuodesta kaikille blogin lukijoille. Olen aina yhtä yllättynyt siitä, että tällaiselle marginaaliblogille löytyy näinkin paljon lukijoita. Keskimäärin sivustolla on n. 800 käyntiä kuukaudessa, mikä on mielestäni hyvä saavutus ottaen huomioon kuinka harvakseltaan blogi päivittyy. Kiinnostusta asuntosijoittamiseen siis riittää.

Viime vuoden lopussa päättyi vastausaika blogin kyselyyn, jossa kysyttiin lukijoiden omistamien sijoitusasuntojen määrää. Suurin osa vastanneista ei (vielä) omistanut yhtään sijoitusasuntoa, mutta mukana vastanneissa oli muutama suursijoittajakin yli kymmenen sijoitusasunnon omistuksella. Alla vielä kyselyn tulokset copy-pastena:

Montako sijoitusasuntoa omistat?

en yhtään
  49 (37%)
 
1
  25 (18%)
 
2-4
  37 (28%)
 
5-10
  15 (11%)
 
yli 10
  6 (4%)
 

Ääniä tähän mennessä: 132
Kysely päättynyt 


Kiitos kaikille vastanneille, uutta kyselyä pukkaa heti tänään!

Alkaneen vuoden aikana tarkoitukseni on jatkaa asuntosijoittamisen käsittelyä samalla pohjalla kuin aikaisempinakin vuosina, aihe on sen verran monipuolinen että kirjoitettavaa ja käsiteltävää kyllä riittää.

Yksi mieleeni tullut aihe, jota olisi tarkoitus käsitellä tarkemminkin, on sijoittaminen ulkomaisiin asuntokohteisiin. Hinnat esim. Floridassa ja Espanjassa ovat laskeneet niin alhaisille tasoille, että sijoitusasunnon ostaminen näistä paikoista on varmasti tullut monelle muullekin kuin minulle mieleen. Nyt saattaisi olla oikea aika toimia. Ulkomaan asuntoihin liittyy monenlaisia kommervenkkejä, jotka on hyvä tietää ostoprosessiin ryhdyttäessä. Eli näihin tullaan palaamaan vielä kevään aikana.

Ja vuoden ensimmäinen kysely: Kiinnostaako sijoitusasunnon osto ulkomailta?2 kommenttia:

  1. Espanjasta ostamiseen tarvitsee ainakin NIE numeron, jonka voi hankkia paikan päältä tai Helsingissä Espanjan suurlähetystöstä.

    VastaaPoista
  2. Ok, ihan hyvä tietää! Tarkoituksena olisi perehtyä nimenomaan Espanjan asuntomarkkinaan tämän vuoden aikana. Hinnat ovat edelleen pohjalla ja suomalaisia kohde kiinnostaa.

    VastaaPoista