keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kohta saadaan taas tuntumaa vuokramarkkinaan

Kauppalehden keskustelupalstalla käydään taas vääntöä siitä, kenen markkinat asuntovuokrauksessa on tällä hetkellä, vuokralaisten vai vuokranantajien. Vuokraturvan Metsolan (!) mukaan nyt on taas vuokralaisten markkinat, kohteita on runsaasti tarjolla ja näytöillä ei näy ketään. No, ensi viikolla pääsen itse tutkimaan, mikä on tilanne, sillä sain soiton vuokralaiseltani asunnosta numero kolme. Hän ilmoitti muuttavansa yhteen puolisonsa kanssa ja näin ollen muuttavat isompaan asuntoon. Harmillista minulle, mutta ei  mitenkään yllättävää, sillä 21m2 asuntoa ei voi pitää kovin optimaalisena kahdelle henkilölle...!

Sovin vuokralaisen kanssa, että hän ottaa yhteyttä minuun kun asunto on tyhjä, niin voimme tehdä loppukatselmuksen ja mikäli kaikki on kunnossa, palautan hänen vuokratakuunsa takaisin. Ja sen jälkeen on taas aika laittaa asunto markkinoille ja aloittaa uuden vuokralaisen haku. Pohdiskelen juuri, mikä olisi oikea vuokrapyyntö. Nyt saamani vuokra on ollut mielestäni hyvä, ihan käypä markkinavuokra. Ehkä kympin lisää kuussa voisin vuokraa saada, mutta se alkaa jo lähestyä kipukynnystä vuokralaisen kannalta. Filosofiani mukaan en ole vetänyt vuokria koskaan ihan tappiin asti, jotta vuokralaiset viihtysivät mahdollisimman kauan asiakkainani. Palailen asiaan taas ensi viikolla kun vuokrausprojekti etenee.

2 kommenttia:

  1. Oletko koskaan joutunut olemaan palauttamatta vuokralaiselle koko takuuvuokraa ja minkälaisista tapauksista tällöin on ollut kyse?

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy koputtaa puuta; olen yhden ainoan kerran pidättänyt vuokravakuuden itselläni, ja se oli vuonna 2000 kun vuokralaisena ollut yritys meni konkurssiin. Tappiota minulle ei tullut, sillä vuokralaiset muuttivat ulos asunnosta ja vuokravakuudella kuitattiin kahden viimeisen asumiskuukauden vuokrat. Itse asiassa sain hieman profittiakin kun vuokravakuustilin korot jäivät omaan käyttööni! =)

    VastaaPoista