torstai 14. maaliskuuta 2013

Yllätyksiä

Ei mennyt asunnon vuokraus ihan niin "kuin Strömsössä"...! Hoidin vuokrauksen itse (en siis käyttänyt välittäjää), laitoin ilmoituksen oikotie.fi:hin ja järjestin esittelyn. Ja...TA-DAA...esittelyssä oli yksi kävijä, sosiaalitoimiston lähetteellä oleva nuorehko mamu-mies joka ei puhunt suomea lainkaan. Vaikka kuinka haluaisi olla suvaitsevainen, tasa-arvoa kannattava, etc. muuta kaunista ja nättiä, on omaa vakaumustani vastaan vuokrata asunto henkilölle, jonka ei tarvitse nähdä mitään eforttia vuokranmaksun suhteen. Kun ei ole omat rahat kyseessä, ei mitään takeita että vuokralainen pitää asunnon hyvässä kunnossa. Voin toki olla väärässä ja tehdä karkean yleistyksen, mutta olen sen verran köyhä, ettei minulla ole varaa tehdä sosiaalisia kokeita omaisuudellani...no dice!

Vuokrausta vaikeutti myös kahden viikon poissaolo työmatkan takia, eli asunnon vuokraus meni jäihin siksi aikaa. Sain kyllä yhteydenottoja ihan potentiaalisilta vuokralaiskandidaateilta, mutta koska olin 7000 kilometrin päässä, eivät näytöt onnistuneet. Olisiko pitänyt suunnitella koko homma paremmin, ja jättää asunnon avaimet esim. jollekin ystävälle joka olisi voinut näyttää asuntoa...? No, turha surra kaatunutta maitoa, meni niinkuin meni. Kun palasin matkalta, järjestin heti toisena arkipäivänä yleisen esittelyn. Ja nyt kävijöitä oli kolme kappaletta, kaikki työssäkäyviä nuoria, kaksi suomalaista ja yksi ulkomaalainen. Kaikki olivat periaatteessa hyviä vaihtoehtoja, ja kaikki olivat halukkaita vuokraamaan asunnon. Valitsin lopulta reippaan nuoren miehen, joka on lopettelemassa korkeakouluopintojaan ja siirtymässä työelämään. Ilmoitin päätökseni hänelle aika pian esittelyn jälkeen ja hän vaikutti tyytyväiseltä, hyvä hyvä!

Olemme sopineet tapaamisen asunnolle uudestaan loppuviikoksi, jolloin allekirjoitamme vuokrasopimuksen ja käymme läpi vielä perusasiat vuokravakuuksineen ja taloyhtiön yksityiskohtiin liittyen. Nyt vaan peukut pystyyn ja toivotaan että homma menee putkeen, mikäänhän ei ole varmaa ennen kuin nimet on vuokrasopimuksessa.

Tämä vuokrauskerta jää kyllä historiaan kaikista yllättävimpänä vuokrauksena. Vuokrattava asunto on tosi kiva ja kaunis, sijainti on hyvä ja vuokrapyyntöni aivan markkinoiden mukainen, silti ensimmäiseen esittelyyn tuli vain yksi kävijä! Yleensä tämän kokoiset asunnot suorastaan viedään käsistä, vuodenajasta riippumatta. Onko nyt niin että vuokrausmarkkinoilla eletään jonkinlaista suvantovaihetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti