keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

LKV-pätevyys, vääntöä Vuokraturvan kanssa ja uuden asunnon pohdintaa

Kesä tuli taas kerran, ja hellettä on piisannut viime päivät mukavasti. Asuntosijoittaja on kuitenkin tehnyt kaikkea muuta kuin lomaillut, siksi edellisestä blogientrystäkin on taas kulunut ihan luvattoman pitkä aika. Nyt kuitenkin hieman updeittia kuluneiden kuukausien menosta ja meiningistä.

Kävin lauantaina 4.5 Messukeskuksessa järjestetyssä kiinteistönvälittäjäkokeessa, joka oli tällä kerralla ennätyssuosittu, yli 500 osallistujaa! Vuonna 2016 voimaan tuleva lakimuutos, joka edellyttää, että vähintään puolet jokaisen kiinteistönvälitystoimiston välittäjistä on LKV-päteviä, on ilmiselvästi lisännyt innokkuutta suorittaa koe. Kukapa sitä haluaisi riskeerata työpaikan menetyksellä?! Omalta osaltani kokeeseen lukeminen jäi aika vähäiseksi, luin netistä aikaisempia kokeita ja pläräsin lakikirjaa, yhteensä ehkä noin 10 tuntia. Itse koe oli  suoraan perkeleestä, jos ihan rehellisesti puhutaan! Kysymykset olivat vaikeita, eikä monivalintatehtävää ollut, joten kaikki kysymykset olivat essee-muotoisia. Kokeeseen varattu viisi tuntia ei riittänyt alkuunkaan, jouduin jättämään moneen kysymykseen vastaamatta. Kokeen jälkeen en halunnut edes vilkaista kysymyspapereita. Fast forward viime viikkoon, sain tiedon kokeen läpimenosta osaltani ihan puskista, kun yksi tuttu lähetti onnitteluviestin, nimeni koreili muiden läpipäässeiden joukossa! Aluksi epäilin kyseessä olleen virheen, mutta kun kotiin vielä tuli tutkintotodistus LKV-pätevyydestä, niin pakkohan se on uskoa. Hyvä minä!

Ystävämme Vuokraturva/Myyntiturva kummittelee taas elämässäni! Kuten viime vuoden puolella jo kirjoitin, sukulaiseni osti  joulukuussa asunnon, jota välitti Myyntiturva. Asunnon hinta oli selkeästi alle markkinahinnan ja se oli hyvä diili. No, välittäjältä "unohtui" kertoa, että taloyhtiön ikkunaremontista tullutta lainaosuutta ei oltukaan maksettu myyjien toimesta, vaan sukulaiseni sai tiedon tästä vastikelappujen mukana huhtikuussa! Eli asunnon hinta nousi useita tuhansia euroja. Olemme käyneet kirjeenvaihtoa Myyntiturvan kanssa toistaiseksi huonolla menestyksellä, emme ole saaneet sieltä minkäänlaista järjellistä vastausta asiaan. Koska koko prosessi on vielä kesken, ei tästä aiheesta tämän enempää, jatkoa seuraa...

Kuten aikaisemmassa kirjoituksessa kirjoitin, olen pohtinut uuden sijoitusasunnon ostoa pienemmältä paikkakunnalta Helsingin ulkopuolella. Olen huomenna menossa katsomaan asuntoa, ja sen jälkeen pitäisi alkaa tekemään päätöstä tämän asian suhteen. Pyörittelin lukuja laskimessa ja pääsin yli 7% vuokratuottoon eli kohde kyllä kiinnostaa, Helsingissä voi vain haaveilla tämän tasoisista tuotoista. Toisaalta asunnon hintojen nousukaan ei Läntisellä Uudellamaalla ole Helsingin luokkaa...katsotaan, katsotaan!

Eli kiirettä on pitänyt, ja kiireet jatkuvat vielä heinäkuun puoliväliin asti, jonka jälkeen on aika vetäytyä parin viikon lomalle lataamaan akkuja. Hyvää alkanutta kesää kaikille blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti