tiistai 9. heinäkuuta 2013

Asuntokaupoille!

No niin, tänään sitten selvisi kuvio uuden sijoitusasunnon kanssa. Saimme sukulaiseni kanssa sovittua kaupan ehdoista, joilla ostan hänen lähes 30 vuotta omistamansa yksiön voimakkaasti kasvasta taajamasta, noin 40 minuutin matkan päässä Helsingistä. Sukulaisena saan ostaa asunnon hieman edullisempaan hintaan, kuin mitä ulkopuoliselle olisi myyty. Tässä vaihtoehdossa säästämme tietysti myös välityspalkkion, joka pitää huomioida kokonaishintaa laskiessa. Joka tapauksessa tämä taitaa olla todellinen win/win, molemmat hyötyvät kaupasta. Omalta osaltani tämä uusi asunto poikkeaa selvästi nykyisestä sijoitusasuntosalkustani olennaisesti niin sijaintinsa kuin kokonsa ja ikänsäkin puolesta. Neliöitä on 30, asunnossa on reilun kokoinen, remontoitu kylpyhuone ja lasitettu parveke. Talo on rakennettu 1984, eli se on kohtuullisen uusi. Pientä remonttia olisi tarkoitus tehdä; eteisessä on 80-luvun puolipaneelit jotka ovat aika karmeat, ja niiden on siis lähdettävä. Tilalle sitten uutta, tuoretta maalia. Ja vuokralle sitten elokuussa. Ja, mikä parasta, odotettavissa oleva vuokratuotto: 7,5%! Lisää tästä projektista myöhemmin.

Blogin kyselyssä on alkuvuonna kysytty kiinnostusta ulkomaisten sijoitusasuntokohteiden ostoon. Tulokset ovat olleet seuraavanlaiset:

Kiinnostaako sijoitusasunnon osto ulkomailta?

Kyllä
  24 (36%)
 
Ei
  26 (39%)
 
Ehkä
  18 (27%)
 

Ääniä tähän mennessä: 66
Kysely päättynyt 


Ulkomaiset kohteet siis kiinnostavat monia blogin lukijoita. Näihin ulkomaan kohteisiin on edelleen tarkoitus palata jossain vaiheessa kun vaan aika antaa myöten. Espanjan ja USAn asuntojen hinnat ovat edelleen erittäin houkuttelevalla tasolla!

Nyt blogi siirtyy kesätauolle ja palaa asiaan taas elokuun loppupuolella. Leppoisia kesäpäiviä toivotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti