lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ja seuraava Floridan kohde..

Terveiset Floridasta! Tosielämä menee nopeammin kuin Asuntosijoittaja ehtii päivittämään blogia. Edellisen asunnon vuokraus on vielä kertomatta, kun seuraavaa asuntoa jo pukkaa...! No, edellisen asunnon vuokraus kävi kuin elokuvissa; välittäjä laittoi ilmoituksen nettiin ja asunto löysi asukkaat alle kahdessa viikossa, jo helmikuun puolesta välistä. Koko prosessi meni kivuttomasti kun välittäjä hoiti hommat alusta loppuun, ja kun sama välittäjä toimii myös kiinteistömanagerina, jatkuu hänen palvelunsa edelleen. Ja apua tarvittiinkin aika pian, sillä asunnon peukoneeseen tuli vika, joka vaati korjausta. Manageri hoiti korjaajan paikalle ja kone sai toivon mukaan muutaman vuoden lisäelinaikaa. Amerikkalaisten kodinkoneiden laatu ei kyllä päätä huimaa, vaikuttavat heppoisilta ja sellaisia ne ovatkin.

Mutta sitten eteenpäin, ja tähän päivään. Tulin Floridaan reilu viikko sitten ja olin jo etukäteen sopinut kiinteistönvälittäjäni Justinin kanssa liudan esittelyjä potentiaalisiin kohteisiin. Koska budjettini on varsin tiukka, ja speksit aika tarkat, ei sopivia kohteita ollut kovin montaa. Halusin uudehkon (max. 15 vuotta vanhan) kahden makuuhuoneen asunnon tietyltä tarkasti rajatulta alueelta, ja sopivia kohteita löytyi kahdeksan kappaletta. Siinä vaiheessa kun päästiin itse asiaan, oli kolmesta kohteesta jo tehty tarjoukset, joten ne karsiutuivat pois. Jäljelle jäi viisi kohdetta, jotka kiersimme yhden iltapäivän aikana. Kaksi kohteista oli siistinnäköisellä aidatulla alueella, mutta jo ensivilkaisu asujaimistoon antoi hyvin voimakkaan negatiivisen fiiliksen, joten nämä karsiutuivat heti pois. Kolmas kohde osui muihin antamiini spekseihin, mutta talon ikä oli reilusti vanhempi, ja asunto olisi kaivannut ison remontin, joten jätin sen suosiolla pois. Jäljelle jäi kaksi kohdetta.

Ensimmäinen oli vuonna 2005 valmistuneen talon toisen kerroksen n. 100 neliön kokoinen condo-asunto kahdella makuuhuoneella ja kylpyhuoneella. Asunto oli täysin remontoitu ja sen pystyisi vuokraamaan heti. Realistinen vuokratuotto ennen veroja n. 8,1%. Loistava sijainti ja taloyhtiöllä hieno klubitalo, uima-allasalue ja kuntosali.

Toinen kohde oli samanikäinen kaksikerroksinen ns. townhouse, jossa oli alhaalla uusittu keittiö, olohuone, pikkuvessa ja pieni patio, ylhäällä kaksi makuuhuonetta joissa molemmissa omat kylppärit. Tämäkin koti oli siistissä kunnossa, ainoa pieni kauneusvirhe oli se, että makuuhuoneiden seiniä oli paikkamaalattu erivärisellä maalilla kuin millä seinät oli maalattu! DUH!! Pinta-ala oli n. 115 neliötä ja vuokratuotto hieman ensimmäistä kohdetta parempi, 8,5%. 

Eipä muuta kuin tarjoukset sisään molemmista, pyyntihinnoissa oli 3000 dollarin ero, tarjoukset jätin 1000 dollarin erolla tinkien n. 10% pyyntihinnoista. Ja pyyntihinnat olivat suunnilleen Kontulassa sijaitsevien yksiöiden hintoja vastaavat...eli rahoille täällä kyllä saa vastinetta! Vastaukset myyjiltä tulivat seuraavana päivänä: townhousesta oli tullut useampia tarjouksia, joten se oli myyty pyyntihintaan, pienemmän condon myyjä antoi vastatarjouksen joka oli pari tonnia alle pyyntihinnan. Keskustelin asiasta Justinin kanssa, ja yön yli nukuttani nostin omaa tarjoustani 2000 dollaria, joka oli myös maksimihinta, jonka olin valmis kohteesta maksamaan. Mikäli myyjä ei tätä hyväksyisi, niin ei väkisin. Mutta myyjäpä hyväksyi vastatarjoukseni! 

Eli nyt ollaan siinä pisteessä, että kävimme tänään Justinin kanssa katsomassa asunnon vielä kerran läpi, jonka jälkeen kävin maksamassa käsirahan kaupanvahvistajalle eli title companylle. Ja ensi viikon keskiviikkona vuorossa on kuntotarkastus, home inspection, johon tällä kerralla pääsen mukaan. Näillä mennään...ja mikäli haluatte nähdä, mitä on tulossa, niin alla pieni kuvakavalkadi kohteesta. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti