tiistai 28. helmikuuta 2017

Talven viimeinen päivä

Talven viimeinen päivä, ja edellisestä blogikirjoituksesta on taas vierähtänyt aikaa. Tutut selitykset; krooninen ajanpuute, työmatkat, muut matkat ja, nyt viimeisimpänä, uuden yrityksen aloittaminen ja siihen liittyvä perushässäkkä. Vuokrausrintamalla on onneksi ollut kohtuullisen hiljaista, ei mitään uutta raportoitavaa. Enkä edelleenkään ole päässyt ostolaidalle uusien sijoituskohteiden suhteen, sillä odottelen vieläkin yhteydenottoa Osuuspankista rahoitusta koskien...en pidättele hengitystäni! 

Huomenna alkavan kevään kunniaksi on hyvä aika aloittaa uusi kysely. Mutta ennen kuin mennään siihen, niin katsotaan edellisen kyselyn tulokset. Edellisen kyselyn kysymys kuului kaikessa yksinkertaisuudessaan: Elätkö asuntosijoitustuloillasi? 

Elätkö asuntosijoitustuloillasi?


Kyllä, oikein mukavasti!
  8 (6%)
Kyllä, juuri ja juuri!
  3 (2%)
En, käyn edelleen töissä!
  48 (41%)
En lähimainkaan!
  47 (40%)
En, enkä aiokaan!
  10 (8%)

Ääniä tähän mennessä: 116
Kysely päättynyt

Vastauksia tuli mukavasti 116 kappaletta, ja 11 onnekasta on päässyt siihen tilanteeseen jossa ainakin joten kuten pystyvät elelemään asuntosijoituksista saamillaan tuloillaan, osa varmaan hieman leveämmin, osa vaatimattomammin. Moni varmaan haaveilee vapaaherran tai -rouvan elämästä, ja tämä kysely osoitti sen, että siihen on mahdollista päästä myös Suomessa. Tämä olkoon kannusteena kaikille muille taloudelliseen vapauteen pyrkiville. Se vaatii kovaa työtä, taitoa ja myös ripauksen onnea. Mutta on siis mahdollista.

Kauppalehdessä oli tänään mielenkiintoinen artikkeli asunnon vuokraamisesta maahanmuuttajille. Tästä pääset lukemaan artikkelin. Tämä aihe on varmasti monelle vuokranantajalle ajankohtainen, sillä maahanmuttajien määrä Suomessa on kasvanut viimeisten vuosien aikana räjähdysmäisesti, ei vähiten vuoden 2015 turvapaikanhakija-aallon myötä, jossa yli 30.000 turvapaikanhakijaa lähinnä Irakista, Afghanistanista, Somaliasta ja Syyriasta saapui Suomeen lyhyen ajan sisällä. Osa turvapaikanhakijoista ei saa jäädä maahan tai lähtee pois omasta halustaan, mutta iso osa jää Suomeen asumaan ja tuo mukanaan mahdollisesti myös perheensä/sukunsa. Turvapaikanhakijoiden lisäksi on toki iso joukko muitakin maahanmuuttajia eripuolilta maailmaa, mutta heistä ei mediassa näy niin paljon. Näin ollen kevään kysely kuuluu: Vuokraisitko asunnon maahanmuuttajalle.

Käykääpä vastailemassa kysymykseen, mielenkiinnolla odottelen vastauksianne ja kommenttejanne. Mukavaa ja menestyksellistä alkukevättä toivotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti