maanantai 11. joulukuuta 2017

Uusi palvelu vuokra-asuntojen hallinnointiin ja vuosi purkkiin!

Tehdäänpä heti alkuun synkkä tunnustus: yksi suurimpia vuokra-asuntoihin liittyvä tuskan aiheuttajia itselleni on ollut vuokraseuranta. Nyt eletään joulukuun alkupuoliskoa, ja kun klikkasin luomaani yksinkertaista excel-taulukkoa, jolla olen ylläpitänyt vuokraseurantaa, totesin edellisen päivityksen olevan huhtikuulta! Miten tässä taas näin pääsi käymään?! Jos totta puhutaan, niin vuokraseurantani on joka vuosi laahannut yhtä pahasti jäljessä, aiheuttaen yhden lisästressin vuoden loppuun ja veroehdotuksen täydentämisen tullessa ajankohtaiseksi.

Tällä alustuksella ymmärtänette kiinnostukseni heränneen, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta testata uutta sijoitusasuntojen hallinnointiin luotua verkkopalvelua osoitteessa asuntovuokraaja.fi. Kyllä kiitos! Palvelussa on kaksi eri versiota, maksuton versio yhden asunnon hallinnointiin , ja maksullinen (2€/kk/asunto) useamman asunnon hallinnointiin. Näkisin, että palvelun hyöty kasvaa sitä suuremmaksi, mitä useampaa asuntoa sillä hallinnoi.

Käyttöönotto on sujunut aika mutkattomasti, muutaman alkuihmettelyn ja parin kysymyksen (joihin sain vastaukset nopeasti sähköpostiini) jälkeen olen nyt saanut omat sijoitusasuntoni syötettyä palveluun ja alkanut täyttelemään tietoja saamistani vuokrista, maksetuista vastikkeista ja muista asuntoihin kohdistuvista kuluista. Tavoitteenani on, että ennen vuodenvaidetta kaikki tiedot on syötetty järjestelmään, ja kun ensi vuonna on taas aika täyttää veroehdotus, saan kaikki raportit nappia painamalla suoraan järjestelmästä. Lisäbonuksena vielä se, että palvelusta pystyy tulostamaan vuokrasopimukset ja hoitamaan sopimusten allekirjoitukset sähköisesti. Raportoinpalvelun käytöstä uudestaan ensi vuoden puolella, kunhan kokemusta asuntovuokraaja.fi-palvelusta on kertynyt lisää.

Loppuvuosi on kotimaan vuokra-asuntorintamalla sujunut aika tavallisesti. Asunto kolmosen vuokralainen, irtisanoi vuokrasopimuksensa vain vuoden asumisen jälkeen, joten tuli taas kerran tuntumaa Helsingin vuokra-asuntomarkkinaan. Kuumana tuntuu käyvän, pidin asunnossa yhden esittelyn ja ottajia olisi ollut kuusi, joista mielestäni parhaan kanssa allekirjoitin tänään vuokrasopimuksen. Uusi asukas muuttaa asuntoon vuoden vaihteessa, eikä taaskaan tullut tyhjää kuukautta. Score!Amerikan asuntokuviot rullaavaat aikalailla omalla painollaan, josko nyt päästään normaalitilaan kun remontti on valmistunut ja manageri saa maksettua oikeiden asuntojen vuokrat oikeille pankkitileille.

Tässä vaiheessa toivotan kaikille blogin lukijoille rentouttavaa joulua ja menestyksellistä uutta vuotta 2018. Ensi vuonna jatketaan taas, uusin ja vanhoin kuvioin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti