sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Tilannepäivitystä

Vuosi on valumassa kovaa vauhtia kohti puolta väliä ja kesä lähestyy vauhdilla. Asuntosijoittaja-blogi on ajan puutteen takia ollut koko alkuvuoden enemmän tai vähemmän suunnittelemattomalla tauolla, on vaan ollut niin paljon kaikkea, että aika ei yksinkertaisesti ole riittänyt blogin päivittämiseen. Mutta nyt otetaan hieman vahinkoa takaisin ja päivitellään tilannetta:

Asunto 3. vuokraus

Asunto kolmosen vuokralainen sanoi itsensä irti marraskuussa 2017, joten kaikkien joulukiireiden keskellä piti alkaa etsimään uutta vuokralaista. Ilmoitus oikotie.fi:hin, vuokrapyyntö ennallaan ja BANG, asunto meni vuokralle kertalaakista siten, että uusi vuokralainen pääsi muuttamaan asuntoon jo joulun välipäivinä. Kriisi vältetty, eikä taaskaan tyhjiä kuukausia, juhuu!

Asunto 5. murtoyritys

Amerikassa sattuu ja tapahtuu. Sain maaliskuisena iltana sähköpostiviestin Amerikan kiinteistömanageriltani, että asunto viiteen oli yritetty murtautua parvekkeen kautta! Vuokralaiset olivat olleet kotona ja kuulleet kolistelua parvekkeelta. Kun he olivat laittaneet valot päälle, olivat roistot lähteneet karkuun ja tässä rytäkässä parvekkeen verkko-ovi oli mennyt rikki. Sheriffi oli kutsuttu paikalle ja asiasta nousi iso haloo rauhalliseksi tiedetyllä asuinalueella. Asunto viisi sijaitsee aidatulla alueella (gated community) joka on suurimmaksi osaksi valmistunut vuosina 2006-2007, juuri ennen asuntojen hintojen rojahdusta. Nyt kun asuntokauppa taas kulkee Amerikassa, niin alueelle tehdään täydennysrakentamista, josta johtuen alueen portit ovat auki yötä päivää, ja veikkaan että nämä avonaiset portit ovat kutsuneet epätoivottuja kulkijoita alueelle. ARGH!

Amerikan asuntojen vuokranmaksusekoilut

Amerikan asuntojen vuokrat maksetaan manageriyritysten toimesta omille pankkitileilleen, Järjestelmäpäivityksestä (tjsp.) vuokrat ovat menneet useamman kuukauden ajan ristiin väärille pankkitileille, joka aiheuttaa taas ylimääräistä vaivaa ja sähläystä. Asiaa ei helpota se, että managerimme vaihtui yllättäen uuteen henkilöön saman yrityksen sisällä. Uusi manageri on minulle vielä tuntematon suuruus, joten en tiedä yhtään millainen tyyppi on kyseessä. Toivon mukaan kesällä tapaan hänet livenä paikan päällä. Ja toivottavasti vuokrat alkavat mennä oikeille tileille, asiasta on nyt huomautettu niin monta kertaa..!

Perintökiinteistön kuviot

Tarkkasilmäiset ja -muistiset lukijat ehkä muistavat että Asuntosijoittaja peri kiinteistön viime vuonna. Asiat tämän perintökiinteistön suhteen ovat edenneet vaihtelevasti, tyyliin yksi askel eteen, kaksi taakse...Kiinteistö on tarkoitus myydä, ja sille löytyikin ostaja, rakennusliike, joka suunnittelisi uuden asuinrakennuksen vanhan tilalle. Homman catch on se, että Asuntosijoittaja saa rahat vasta siinä vaiheessa kun uudiskohteeseen on löytynyt ostajat. Koska rakennusliikken tarjoama hinta oli toiveiden mukainen, sitouduin tähän diiliin siten, että rakennusliikkeelle jäisi puoli vuotta aikaa tehdä suunnitelmat ja markkinoida tontille tuleva uudiskohde. Kello alkoi tikittää helmikuun alussa, kohta ollaan kesäkuun alussa ja tähän mennessä on tapahtunut....no, eipä oikeastaan mitään! Tämä case on ollut yksi suurimpia stressin aiheuttajia viimeisten kuukausien ajan, eikä hommasta näytä tämän rakennusliikkeen kanssa tulevan yhtään mitään. Lienee aika tutkia plan B:ta.

Uusia suunnitelmia

Luin huhtikuun Taloustaito-lehdestä sijoittajasta, joka omistaa useita autotalli ja -paikkaosakkeita ja vuokraa niitä ulos. Sain artikkelin myötä ajatuksen, josko tässä olisi seuraava aluevaltaus omaan sijoitussalkkuun. Itseäni houkuttaa pääsy kohtuullisen vakaisiin sijoituskohteisiin huomattavan edullisilla kustannuksilla. Autopaikkaosakkeita saattaa halvimmillaan saada satasilla, ja jos tuottoa tulee kulujen jälkeen joitakin kymppejä kuukaudessa, alkavat tuottoprosentit olla kohdillaan, ainakin pääkaupunkiseudun mittakaavassa. Viime viikkoina olenkin löytänyt itseni useamman kerran selailemasta autotalli, -halli ja -paikkailmoituksia netistä ja paikallislehdistä. Saapa nähdä miten tämän asian kanssa käy..?!

Tässä siis pikaiset kuulumiset, kiitos kärsivällisyydestänne pitkän tauon aikana, ja tervetuloa taas mukaan! Palataan pian asiaan!

2 kommenttia:

  1. Itselläni nyt muutama halli, mutta autopaikkoja jotenkin vielä vierastan. Asuntoja taas ei ole yhtään. Halleista toistaiseksi vain hyvää sanottavaa, mutta aika senkin näyttää. Mielenkiinnolla odotan mitä liikkeitä teet seuraavaksi varsinkin jos ne lähtevät tänne halli tai autopaikka puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, ja pahoittelut etten ole reagoinut siihen aiemmin, se on jostain syystä päässyt menemään ohi...! Mutta joo, autopaikat/hallit kiinnostavat edelleen kovasti, kun vaan löytyisi sellaisia sopivan hintaisia kohteita järkevällä sijainnilla.

      Poista