perjantai 22. kesäkuuta 2018

Tontti tonnilla?

Miltä kuulostaisi noin kahden tuhannen neliön tontti lähellä maan neljänneksi nopeiten kasvavaa kaupunkia noin tuhannella eurolla? Hyvältä tietysti! Missä sellaisia on tarjolla, haluan ilmoittautua heti jonoon! No, ei ehkä tonttia tonnilla, eikä ainakaan Suomessa, mutta Amerikan ihmemaa tarjoaa tässäkin kaikenlaisia mahdollisuuksia.

Asuntosijoittajan tuttu amerikkalainen kiinteistönvälittäjä vinkkasi Facebookissa, että ebayssa (Amerikan huuto.net) on tarjolla mielenkiintoisia tonttidiilejä, ja lähetti linkin yhteen niistä, puolikkaan eekkerin (n. 2000m2) tonttiin parinkymmenen kilometrin päässä Greenvillen kaupungista Etelä-Carolinassa. Tontin lähtöhinta oli 122 dollaria, mutta välittäjän mukaan tontin käypä arvo pyörii jossain 4000-6000 dollarin välillä. Hetken alueeseen tutustuttani päätin tarttua kiinni haasteeseen ja laittaa sisään oman bidin tontista. Aluksi hinta nousi madellen, mutta vähitellen summat alkoivat nousta ja satasista noustiin tonniin. Asuntosijoittaja on edelleen mukana biddaamassa tästä tontista, aikaa on enää jäljellä alle vuorokausi ennen kuin biddaus päättyy. Näinköhän sitä kohta omistetaan maata Etelä-Carolinasta, täysin tuntemattoman kaupungin lähiöstä...that remains to be seen...!

To be continued...

2 kommenttia:

  1. Mitä ihmettä aiot tontilla tehdä? Tartuin heti otsikkoosi, sillä tonttikauppoja olen taas näin kesäaikaan miettinyt itsekin. Ilmeistä kuitenkin on, ettei Etelä-Suomesta löydy tarpeeksi isoa palstaa omiin tarkoituksiini millään järkihinnalla. Kerro ihmeessä lisää tästä, toteutui kaupat tai ei! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys! Tontti olisi päätynyt toistaiseksi holdaukseen ja mahdolliseen jatkojalostukseen joidenkin vuosien kuluttua. Mulla on suuret suunnitelmat Amerikan valloitukseen, saa nähdä toteutuvatko ne koskaan...? =)

    VastaaPoista