perjantai 5. lokakuuta 2018

Länsirintamalta ei mitään uutta

Kuten otsikko jo kertoo, on Floridan tilanne edelleen ihan jumissa. Asunto on tyhjänä, eikä uutta vuokralaista tunnu löytyvän. Miten tämä on nyt näin vaikeaa? Olen yrittänyt tehdä hieman analyysiä tilanteesta, mutta en valitettavasti ole saanut mitään suurta ahaa-elämystä. Muutama havainto kuitenkin vastaisuuden varalle.

1. Asunnon markkinointi. Siinä vaiheessa kun edellinen vuokralainen muutti pois asunnosta, sovin kiinteistömanagerin kanssa että he hoitavat asunnon uudelleenvuokrauksen. Se, mitä en siinä vaiheessa vielä tiennyt,oli se että manageri ei käytä MLS (Multiple Listing Service) järjestelmää, joka on USAssa ihan olennainen, jotta asunto saa laajimman mahdollisen näkyvyyden eri hakupalveluissa. Kun pariin kuukauteen ei mitään alkanut tapahtumaan, ja kun vielä yhteydenpito managerin puolelta oli tosi passiivista, katkesi kamelin selkä ja päätin ottaa välitystehtävän pois managerilta. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt toimia asiassa paljon nopeammin. Tein RE/MAXin kiinteistönvälittäjän kanssa sopimuksen asunnon vuokrauksesta, ja samassa yhteydessä vuokrapyyntöä laskettiin hieman.

2. Runsas vuokra-asuntotarjonta. Floridaan on viime vuosien taloudellisen buumin aikana rakennettu valtava määrä uusia asuntoja, niin omistus- kuin vuokra-asuntojakin. Eli vaikka osavaltion väkiluku kasvaa kohisten, on asuntojen kysyntään vastattu nopeasti, ehkä jopa liiankin nopeasti. Uusia asuntoalueita nousee kirjaimellisesti kuin sieniä sateella. Omistusasuntojen hinnat ovat menneet mukavasti ylös, mutta vuokra-asuntoja tuntuu olevan tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka nyt vuokraamani murheenkryyni on hyvässä kunnossa ja suhteellisen uusi (valmistunut vuonna 2006), ei siitä ainakaan toistaiseksi ole ollut apua vuokrauksessa.

Kyllähän tämä tilanne syö miestä, tyhjä kvartaali on paljon menetettyä rahaa, varsinkin kun asunnon kulut juoksevat koko ajan. Pitkän välimatkan takia tässä on koko ajan paikallisesta välittäjästä riippuvainen, olisi niin paljon helpompaa olla paikan päällä itse hoitelemassa asiaa, mutta se ei ymmärrettävästi ole mahdollista tällä hetkellä. Voi sitä ilon ja onnen päivää kun asunto joskus  saadaan (toivottavasti!) vuokrattua. Silloin otan kyllä ison lasin kuohuvaa. Siihen asti ei voi kuin kärsvistellä, toivoa parasta ja muistaa, että asuntosijoittamiseen liittyy aina riskejä. Onneksi asunto ykkönen sentään meni vuokralle heittämällä!

1 kommentti:

  1. That is the precise weblog for anyone who wants to find out about this topic. You realize a lot its almost exhausting to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice! online casino bonus

    VastaaPoista