maanantai 13. huhtikuuta 2020

Asuntosijoittaja koronan varjossa

Onko vielä liian myöhäistä toivottaa hyvää uutta vuotta 2020? No, kovin hyvin tämä vuosi ei ole mennyt niin suuressa kuin pienessäkään (=asuntosijoittajan) mittakaavassa. Koronasta itsessään en jaksa kirjoittaa enää yhtään mitään, koska siitä saa lukea joka tuutista aivan kyllästymiseen asti. Asuntosijoitusrintamalla tapahtuu koko ajan, ja nyt voi vain todeta että ajoituksen suhteen eivät hommat ole menneet ihan putkeen.

Asunnosta 6, eli Floridan uusimmasta kohteesta, on vuokralainen lähtenyt pois ilman sen kummempia irtisanomisia. Sain viestin kiinteistömanagerilta, ja samassa yhteydessä ehdotuksen asunnon "meikkaamistarpeesta", joka rahoitettaisiin osaltaan vuokralaisen vuokravakuudesta ja osaltaan Asuntosijoittajan omasta kukkarosta. Kokonaiskulu itselleni oli kohtuullinen, noin 570€, ja tällä summalla asunnon kaikki kokolattiamatot pestään, rispaantuneita ikkunalamelleja uusitaan, ilmastointilaitteen suodattimet uusitaan, jne, jne. Ja kaikki tämä siksi, että asunnon uudelleenvuokraus olisi helpompaa. Jotkut lukijat varmaan muistavat, että kyseisen asunnon vuokraus oli edellisen kerran (kesällä 2018) hieman haastellista, joten ajattelin, että nyt tehdään kaikki mahdollinen jotta asunto menisi vuokralle tällä kerralla hieman nopeammin. Ja nyt sitten on päällä korona...oh no! No, nyt asunto on ollut reilun viikon verran markkinoilla, ja jos jotakuta lukijaa kiinnostaa nähdä millaisella ilmoituksella tätä Floridan kohdetta vuokrataan niin klik, klik tästä kohdasta!

Suunnilleen samaan aikaan kun Floridan vuokralainen lähti, sain myös irtisanomisilmoituksen asunnon 3 vuokralaiselta! Tämä pikkuyksiö on kuin teflonia, vuokralaiset ovat vaihtuneet varsin tiuhaan. En tiedä, mikä mahtaa olla syynä, sillä asunto on hyvässä kunnossa ja vaikka wc/suihkutila onkin superpieni, on sekin niin hyvä ja siisti kuin vain voi olla. No, ei voi mitään, tähänkin kohteeseen pitäisi nyt löytää uusi asukas. Kohteen vuokra on myös Helsingin mittakaavassa vähintäänkin kohtuullinen, alle 700€/kk sisältäen vesimaksun, joten toivon mukaan tälle pikkukodille löytyy asukas mahdollisimman pian.

Summa summarum, vaikka blogin kirjoittamisessa on ollut pitkiä taukoja viimeisen parin vuoden aikana, ei Asuntosijoittajan peruskuvio ole juurikaan muuttunut. Tilanteet elävät ja vuokralaiset vaihtuvat. Kunhan tästä koronasta vaan päästäisiin irti, niin kaikki olisi taas niin paljon helpompaa. Pitäkää huolta toisistanne ja pysykää terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti