lauantai 18. huhtikuuta 2020

Vuokrattu! ja Vuokrattu!

Joskus jotain hyvääkin. Molemmat vuokrakohteet, niin Floridassa kuin Helsingissä, menivät vuokralle muutamassa päivässä, yay! Olin itse hieman skeptinen varsinkin Floridan kohteen kysyntään, ottaen huomioon että siellä on alkamassa hiljaisempi kesäsesonki, joka luontaisesti vähentää kysyntää pitkäaikaisvuokrauksissakin. Lisäksi koronavirus on tehnyt Floridassakin pahaa jälkeä, vaikkei tilanne siellä olekaan aivan niin katastrofaalinen kuin esimerkiksi New Yorkin osavaltiossa.

Kiinteistömanageri hoiti ja hoitaa koko vuokrausprosessin varsin itsenäisesti, sain heidän valitsemansa vuokralaisen taloustieot (lähinnä vuokranmaksukyvyn), jotka näyttivät erinomaiselta. Manageri allekirjoittaa vuokrasopimuksen puolestani ja hoitaa myös vuokravakuudet ja muut käytännön asiat. Itse en ole koskaan tavannut Floridan kohteiden vuokralaisia yhtä pariskuntaa lukuunottamatta. Eli varsin helppoa on vuokraisäntänä toimiminen näin etänäkin. Tällä helppoudella on tietysti myös hintansa, eli manageri ottaa välityspalkkion ja lisäksi kuukausittaisen management feensä (8% vuokrasta). Ja mikä pahinta, managerilta tuli ilmoitus että management fee nousee yleisen kustannustason nousun johdosta kymmeneen prosenttiin toukokuun alusta! Hmm..en tiedä, pitäisikö alkaa katselemaan uutta manageria. Niin kauan kuin USA:n rajat ovat kiinni, ei asialle voi tehdä mitään, mutta kun taas jossain vaiheessa pääsee paikan päälle, täytyy kyllä vakavasti miettiä jatkotoimenpiteitä.

Asunto 3:n vuokraus Helsingissä meni myös hyvin. Oikotie-ilmoituksen perusteella sain useampia yhteydenottoja, ja pyysin potentiaalisia kandidaatteja lähettämään vuokrahakemukset sähköpostitse ennen esittelyjä. Koronasta johtuen hoidin kaikki esittelyt kahtena päivänä yksityiesittelyin, ja näiden perusteella asiakkaaksi valikoitui reipas nuorehko nainen, joka on jo maksanut vuokravakuuden tililleni ja saa avaimet asuntoon ensi viikon tiistaina. Onnea hänelle uuteen kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti