lauantai 22. elokuuta 2020

Seiskan vuokraus ja muuta jännittävää

Kesä kallistuu taas kerran loppuaan kohti, mutta tänä vuonna Asuntosijoittaja on paahtanut koko kesän läpi ilman sen kummempia lomailuja, jollei kahden päivän mökkikeikkaa lasketa. Seiskan vuokraus meni loppujen lopuksi kuin unelma. Asuntoa esiteltiin muutaman kerran siitä kiinnostuneille potentiaalisille vuokralaisille, ja ihan kohtuullisen hyvä vuokralaiskandidaatti ehti jo löytymäänkin. Mutta sitten sattuma astui mukaan kuvioon. Eräänä kesäisenä heinäkuun iltana, ystäväperheen kanssa iltaa istuessa, selvisi että ystäväni äiti on muuttamassa Itä-Suomesta takaisin pääkaupunkiseudulle ja etsii pitkäaikaista vuokra-asuntoa hissillisestä taloyhtiöstä. Bingo! Yksi asia johti toiseen, ja loppujen lopuksi vuokrasopimus allekirjoitettiin tämän mukavan eläkeläisrouvan kanssa, joka muuttaa uuteen kotiinsa elokuun loppuun mennessä.

Liikehdintää on tapahtunut muissakin kohteissa. Asunto kolmoseen tuli uusi vuokralainen tämän vuoden huhtikuussa. Pari viikkoa sitten sain häneltä viestin, jossa hän kertoi elämäntilanteensa muuttuneen kesän aikana siten, että hänen olisi muutettava toiselle paikkakunnalle. Hänellä oli kuitenkin joku tuttu, joka olisi kiinnostunut muuttamaan asuntoon hänen jälkeensä. No, mikäs siinä sitten, sovin puhelimitse  tapaamisen tämän tuttavan kanssa, ja jo puhelun aikana tuli tunne, ettei vuokralaisen vaihtuminen tässä tapauksessa johtaisi ainakaan huonompaan suuntaan. Näin ollen ennakoin asian, ja tein vuokrasopimuksen valmiiksi jo ennen tapaamistamme. Kun sitten omat fiilikset tavatessamme osuivat oikeiksi, allekirjoitimme vuokrasopimuksen saman tien Vallilan Mc Donaldsin parkkipaikalla! Toki olin myös tarkistanut luottotiedot ennen tapaamista. Eli kolmonenkin on edelleen vuokrattu.

Seuraava projekti koskee asunto nelosta. Tämä noin kolmen vartin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva tilava yksiö on ollut sukumme omistuksessa talon valmistumisesta vuonna 1984 lähtien. Minun omistukseeni asunto päätyi vuonna 2013, muistelot projektista löytyvät tästä klikkaamalla.  Asunto on ollut koko ajan vuokrattuna, tosin hyvän vuokralaisen löytyminen on joka kerran vaatinut hieman enemmän jumppaamista kuin mitä Helsingin kohteissa on yleensä tarvittu. Nyt useamman vuoden asunnossa asunut nuori mies ilmoitti ostaneensa oman asunnon ja vähän pahoitellenkin irtisanoi vuokrasopimuksen. Olen mielessäni pyöritellyt eri vaihtoehtoja asunnon suhteen, ja mitä enemmän asiaa olen miettinyt, sitä voimakkaammin olen päätynyt asunnon myynnin kannalle. Yksi iso syy on talon putkiremonttitilanne. Talo on valmistunut 36 vuotta sitten, ja alueella monessa vastaavan ikäisessä taloyhtiössä on putkiremontti tullut jo ajankohtaiseksi. Tässä yhtiössä linjasaneerauksesta ei vielä ole puhuttu, mutta tuloillaan se on, joten tämä on minulle iso motivaattori hankkiutua asunnosta eroon tässä vaiheessa, ja katsoa uutta kohdetta jostain muualta. Tämä projekti on nyt siis käynnistymässä, eli pysypä kanavalla, mikäli haluat tietää miten homma etenee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti