lauantai 12. syyskuuta 2020

Remonttihommia

Asunto nelosen projekti etenee. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin siihen, että teetän tähän kohteeseen kevyen pintaremontin, jonka yhteydessä uusitaan myös vanha ja kulahtanut keittiön. Remontin jälkeen teen sitten päätöksen, lähteekö tämä kohde myyntiin vai vuokralle. 

Vakioremonttimieheni sanoi suoraan, ettei ole kiinnostunut näin kaukana sijaitsevasta projektista, joten päätin luottaa somen voimaan ja kysyä suosituksia Länsi-Uudellamaalla toimivista, luotettavista remonttimiehistä. Ja some toimi jopa odotettua paremmin! Sain useita hyviä suosituksia remontin tekijöistä, joista sitten yksi nousi ylitse muiden, joten sovin hänen kanssaan tapaamisen asuntoon ja aloin miettimään omia toiveitani remontin suhteen.

Seinien tasoitus ja maalaus, katon maalaus, parkettilattian hiominen, vanhojen seinäpaneleiden ja eteisen yläkaappien poisto sekä uusi keittiö. Siinäpä tarvittavat toimenpiteet lyhykäisyydessään. Tapaaminen remonttimiehen kanssa meni sujuvasti, ja paljastui, että hän on opiskellut myös sisustussuunnittelijaksi, mistä ei ainakaan ole haittaa tässä projektissa, päinvastoin, tykkään siitä että remppamiehellä on omaa näkemystä näihin asioihin. Pikaisesti tapaamisemme jälkeen sain mielestäni kohtuullisen hyvän tarjouksen remontista ja päätin, etten ala tinkimään tarjouksen hinnasta vaan pyysin, että samaan hintaan sisällytetään myös kylpyhuoneen tummuneen panelikaton maalaus. Tämä sopi remonttimiehelle, joten sovimme projektin etenemisestä.

Seuraava askel oli keittion valitseminen. Vaikka omat aiemmat kokemukset Ikean keittiöistä ovat olleet välillä hermoja raastavia puuttuvine osineen ja pikku lapsuksineen, päädyin silti taas Ikeaan sen logistisen ja yleisen helppouden vuoksi. Saas nähdä, joudunko katumaan tätä päätöstä..?! Ikean keittiösuunnittelu tuntui olevan varsin ruuhkautunut, mutta noin tunnin sinnikkään jonotuksen jälkeen sain Espoon Ikeassa keittiösuunnittelijan jakamattoman huomion ja saimme keittiösuunnitelman pääosin valmiiksi. Päätin kuitenkin, että teen lopullisen keittiötilauksen vasta siinä vaiheessa, kun vanha keittiö on kokonaan purettu. Tämä saattaa hieman viivästyttää keittiön valmistumista, mutta haluan varmistua siitä, onko keittiöön mahdollista laittaa suunnitelmaa korkeammat yläkaapit; nykyisten yläkaappien päällä on peitelevyt, joiden alla saattaa olla tilaa korkeammille kaapeille. Kätevämpi yksilö varmaan purkaisi nuo peitelevyt jo itse ja tsekkaisi asian, mutta minulle ei valitettavasti ole tätä kätevyyden geeniä suotu, olen täysin tumpelo kaikissa tällaisissa jutuissa...omat vahvuuteni eivät liity remontoinnin käytännön puoleen! =)

Seuraavaksi yhteys taloyhtiöön muutostyösuunnitelman merkeissä. Isännöitsijän nettisivuilta löytyi muutostyölomake, joka oli helppo täyttää ja meilata isännöitsijälle. Jännitin hieman, kauanko paperinpyörittely isännöitsijän päässä kestäisi, ja olinkin pudota tuoliltani kun hyväksyntä remonttiin kilahti sähköpostiini jo seuraavana päivänä! WOW! Ainoa tarvittava lisäys oli putkimiehen yhteystiedot. Minulla on onneksi ollut jo pitkään samat, luotettavat sähkö- ja putkimiehet jotka lupautuivat tässäkin casessa hoitamaan oman osuutensa. Nyt pitäisi vielä löytää joku hiomaan parketti, sillä remonttimiehen palveluihin se puoli ei valitettavasti kuulunut. Aloin taas kerran miettimään sitä, miten helppoa olisi kun olisi yksi remonttifirma, joka hoitaisi kaiken sähkö- ja putkitöitä myöten. Eiköhän tällaisia täyden palvelun taloja olekin olemassa, ei vaan ole tullut vastaan. Ja veikkaan, että kustannustehokkuuden kannalta tällainen remontin paloittelu tulee varmaan edullisemmaksi. 

Nyt on seinämaalien sävyt valittu ja homma alkaa olemaan toteutusta vaille valmis. Fiilis on hyvä, eikä remonttiangsti ole vielä alkanut, mutta eiköhän sekin vielä iske päälle jossain vaiheessa. Ensi viikolla päästään sitten tositoimiin, pysy kanavalla ja seuraa, miten projekti etenee. Ja loppuun vielä tiiseriksi...kasia pukkaa!!!!???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti