perjantai 16. lokakuuta 2020

Terveisiä Vantaalta!

 Nyt se on virallista; asuntosalkkuun on laskeutunut kahdeksas kohde, asunto Kasi! Tällä kerralla alueeksi valikoitui 1970-luvun alkupuolella valmistunut lähiö Vantaalta. Hintataso Vantaalla on selvästi edullisempi kuin Helsingin vastaava, joten osittain tämä kohde tuli ostettua sen erittäin edullisen hinnan houkuttelemana.

 Asunto on ensimmäisen, käytännössä toisen kerroksen, 46m2:n kokoinen kaksio, johon kuuluu tilava lasitettu eteläparveke osittaisin lampinäkymin. Huoneisto on remontoitu lähes kokonaan viimeisen 10 vuoden aikana, ja mikä parasta, vesivahingon vaurioittama alkuperäinen kylpyhuone on täysin uusittu taloyhtiön toimesta vuonna 2015, ja se on kunnoltaan uutta vastaava. Keittiötä on hieman päivitetty vuosien varrella, mutta esimerkiksi kaapit ovat kaikki alkuperäisiä. Lattiat ovat harmaata laminaattia ja seinät maalattu. Edellisen omistajan kunniaksi on sanottava, etten varmaan koskaan ole ottanut asuntoa vastaan yhtä siistissä kunnossa kuin nyt. Kiitokset vaan edelliselle omistajalle! 

Taloyhtiö on hyvin pidetty, ja vastike on, ainakin minun mielestäni, kohtuullisen edullinen 3,60€/m2. Putkiremontti yhtiöön on tulossa suurella todennäköisyydellä viiden vuoden sisällä, mutta johtuen asunnon ja erityisesti sen kylpyhuoneen hyvästä kunnosta, pystyy sen vuokraamaan kohtuullisen hyvällä vuokralla saman tien. Vuokranantajalle tärkeää kassavirtaa on siis tiedossa heti! Mutta koska vuokralaisten vaatimustaso on nykyään niin korkea, on asuntoon tekeillä keittiöremontti. Ja koska asunto Nelosen remontti on edelleen hieman vaiheessa (tosin loppusuora häämöttää jo, tästä lisää seuraavassa postauksessa), ovat kaikki keittiöremontin opetukset vielä tuoreessa muistissa. Joten remontista toiseen tässä taas mennään. 

                                         Tältä keittiö näytti vielä muutama viikko sitten.
                                         Remonttimiehet tekivät vanhasta keittiöstä historiaa.
                                         Uutta maalia seiniin, ja uutta keittiötä odottamaan.
                                         Tiilitalossa asuu onnellinen vuokralainen....?
                                         Kivalla asuinympäristöllä on merkitystä.
                                         Tuleva vuokralainen ulkoilee näissä maisemissa.

Alkusyksy on siis ollut varsin kiireinen, Nelosen remontin ja Kasin oston ja keittiöremontin projektien kanssa. Kasin projektia helpottaa huomattavasti kuitenkin se, että ostin sen puoliksi pitkäaikaisen yhtiökumppanini kanssa, joka otti keittiön suunnitellusta vetovastuun, kun taas itse olen hoitanut muut asunnon ostoon liittyvät käytännön asiat. Uskon, että yhteistyössä on voimaa kun kaikki vastuut ja velvoitteet saa jaettua puoliksi. Ja mikä parasta, asuntoon on jo nyt löytynyt vuokralainen! Keittiöremonttia tekevän tutun remonttimiehen kanssa jutellessa kävi ilmi, että hänen poikansa on etsinyt vuokra-asuntoa jo jonkin aikaa. Ja kun nuori mies itse tuli paikalle, oli asia sillä selvä. Tosin, vuokrasopimusta ei vielä ole allekirjoitettu, joten en vielä uskalla heitellä yläfemmoja asiasta. Mutta toivon mukaan homma menee maaliin ja saamme asunnon vuokrattua ilman sen kummempia jumppaliikkeitä.

Huomenna on aika mennä katsomaan Nelosen lattiaremontin lopputulos, ja sen jälkeen asunto onkin putkimiestä ja keittiön sokkelilevyjä valmis....niin, mihin? Stay tuned! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti