torstai 7. toukokuuta 2020

Pitkästä aikaa ostolaidalla!

Asuntosijoittajalla on tällä hetkellä sellainen tilanne, että olisi tarve löytää uudenkarhea kaksio pääkaupunkiseudulta. Tämä juontaa juurensa muutaman vuoden takaisesta tilanteesta, jossa omistukseeni päätyi vanha omakotitalo. Blogipostaus aiheesta löytyy täältä. Kyseinen kiinteistö on jo löytänyt uuden elämän grynderin käsissä mutta testamenttikiemuroista johtuen kyseisen kiinteistön korvaajaksi pitäisi löytää asunto, jonka voi vuokrata eteenpäin. Olen siis ostolaidalla Suomessa ensimmäistä kertaa....vuoden 2013 jälkeen. Kylläpä aika rientää!

Mielessäni on muutama alue (lähinnä Espoossa ja Vantaalla), joita olen tutkinut tässä projektissa. Speksit ostettavan asunnon suhteen ovat varsin selvät: kaksi huonetta, omalla tontilla oleva taloyhtiö, rakennettu 2000-2018 (en halua uudiskohdetta) ja maksimihinta noin 220 000 euroa. Tarjontaa kyseisen kaltaisista kohteista on ensi vilkaisulla huomattavasti, mutta kun tuloksia esim. oikotien haussa alkaa perkaamaan, niin potentiaalisia kohteita ei olekaan niin paljon. Jos siis ajatellaan asiaa sijoitusnäkökulmasta.

Muutama Espoon kohde osoittautui sen verran kiinnostavaksi, että otin yhteyttä kohdetta myyviin välittäjiin ja sain sovittua esittelyt puolen tunnin välein. Nämä kaksi kohdetta olivat 100 metrin päässä toisistaan uudehkolla aluella, pyyntihinta molemmissa kohteissa oli eurolleen sama, toinen oli neljä neliötä isompi ja rakennusten valmistumisvuodetkin olivat neljän vuoden sisällä toisistaan. Eli kaiken kaikkiaan erittäin vertailukelpoiset kohteet. Molemmissa asunnoissa oli plussia ja miinuksia, jotka erittelen tässä:

Kohde 1.

+ sijainti rakennuksen ylimmässä kerroksessa
+ esteettömät maisemat
+ neljä neliötä isompi
+ mahdollista ostaa autohallipaikka
- ikkunat vain yhteen suuntaan
- talo neljä vuotta vanhempi
- huoneiston tietty nuhjuisuus
- säilytystiloina vaatekaapit, ei vaatehuonetta

Kohde 2.

+ hyvä pohjaratkaisu
+ ikkunoita kahteen suuntaan, eli valoisa huoneisto
+ huoneiston kunto parempi
+ paremmin huomioidut ykstyiskohdat (vaatehuone, laadukkaat keittiökoneet, iso parveke)
- sijainti rakennuksen kolmannessa kerroksessa, käytännössä toisessa
- toinen talo aivan vieressä, joten parvekkeella ei lainkaan yksityisyyttä
- huoneisto neljä neliötä pienempi, ja näissä neliöissä sen todella huomasi
- ainostaan piha-autopaikka saatavilla, ei siis autohallipaikkaa

Kuten näistä plussista ja miinuksista näkee, kohteet olivat hyvin samankaltaisia monelta osin. Sain molemmista kohteista asiakirjat ja niihin tutustuttuani ja yhden yön nukuttuani, tein päätöksen että teen ostotarjouksen toisesta näistä asunnoista. Mutta kummasta? Ja mitä sen jälkeen tapahtui? Stay tuned, tämä tarina päivittyy seuraavassa postauksessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti