sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Dubai, osa 1

Kesä 2021 on jo kääntynyt vahvasti syksyn puolelle. Säiden viilentyessä ja ilmojen pimetessä monen mieli halajaa lämpöön ja aurinkoon, näin myös itselläni. Tuntuu siltä, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeampi Suomen pitkästä syksystä ja talvesta on selvitä ilman jonkin asteista kaamosmasennusta. Kuten blogin lukijat varmaan muistavat, kävin keväällä juhlistamassa pyöreitä vuosia Dubaissa ja tuolloin taas kerran aloin miettimään, olisiko se sovelias kohde asuntosijoitusmielessä? Ja mahdollisesti myös omaksi kotipaikaksi ainakin joksikin aikaa? Ajatus jäi loman jälkeen sen verran vahvasti kytemään mieleeni, että varasin seuraavan matkan juhannusviikolle. Olin yhteydessä muutamaan kaupungissa toimivaan suomalaiseen kiinteistönvälittäjään, ja annoin heille speksit, minkälaisista kohteista olin kiinnostunut (yksi makuuhuone, hyvä sijainti, uusi/uudehko talo). Välittäjä, jonka kanssa loppujen lopuksi sovin esittelyistä, haarukoi vielä omia toiveitani ja suunnitteli esittelyt sen perusteella.

Kun sitten saavuin Dubaihin toisen kerran tänä vuonna, tervehti mukava kesäkuinen 45C asteen helle heti koneesta poistuttaessa, eikä lämpötila tästä juurikaan muuttunut kolmen päivän vierailuni aikana. Vaikka Dubaissa elämä pandemiasta huolimatta näytti kohtuullisen normaalilta, heitti korona pienen haasteen omaan matkaani, sillä välittäjäni, jonka kanssa olimme sopineet esittelykierroksesta, ilmoitti minulle saaneensa positiivisen koronatestituloksen pari päivää ennen matkaani...ou nou! No, hän kuitenkin hoiteli minulle sairasvuoteeltaan kollegansa järjestämään esittelyt (iso kiitos tästä!!), jotka onnistuivatkin lopulta päivää myöhemmin, mitä alunperin olimme suunnitelleet. Joten ei muuta kuin asuntoja katselemaan!

Ensimmäinen kohde oli äskettäin valmistunut kahden rakennuksen kompleksi Dubai Downtownin lähellä.


Näkymät ikonisen Burj Khalifan suuntaan.

 
Avokeittiö

Kohde kokonaisuudessaan oli ihan ok, ei ehkä maailman persoonallisin, mutta oman budjetin rajoitukset huomioiden, ihan kelvollinen kokonaisuus. Näkymät ylimmistä kerroksista olivat huikaisevat, niin meren kuin Burj Khalifankin suuntaan.

Toinen kohde oli vasta rakenteilla oleva talo Business Bayn alueella, lähellä Dubai Mall-ostoskeskusta. Vaikka rakennus ei vielä ollut läheskään valmis, oli sinne tehty yksi malliasunto valmiiksi, jotta ostajilla on mahdollisuus hahmottaa, minkä tyylisiä asunnoista on tulossa.

Rakenteilla oleva kokonaisuus

Mitkä maisemat!

Malliasunnon wc

Tämä keskeneräinen kohde todella herätti mielenkiintoni, ei vähiten hyvien näkymiensä ansiosita. Lisäksi rakentaja tarjosi diiliä, jossa se ottaisi maksaakseen Dubaissa käytössä olevan asunnon  rekisteröintimaksun ostajan puolesta.

Kolmas kohde oli lähempänä Dubai Marinaa, erittäin suositussa Banyan Tree-talossa, joka tarjoaa resort-tyyppistä asumista runsain palveluin höystettynä.

Rakennus kuin hotelli

Tämä kohde myytiin kalustettuna

Uima-allasalue

Kyllähän Banyan Tree oli hieno kokonaisuus, mutta hienouteen liittyi myös varsin kova hintalappu. Lisäksi itseäni häiritsi hieman se, että tämä luxus resortiksi mainostettu kohde sijaitsi kahden erittäin vilkkaasti liikennöidyn valtatien välissä. Tämä tosin on Dubaissa enemmän sääntö kuin poikkeus, vilkkaita moottoritien kaltaisia teitä on joka paikassa.

Viimeinen kohde oli hieman kolmesta ensimmäisestä poikkeava, sillä se sijaitsi enemmän sisämaassa, poissa matkailijoiden suosimilta alueilta. Catch? Hinnaltaan tämän talon asunnot olivat selkeästi muita kohteita edullisempia, täällä kahden makuuhuoneen asunnot olivat saman hintaisia kuin yhden makuuhuoneen asunnot edellisissä kohteissa.

Näyttävää lähiöarkkitehtuuria

Täällä kodinkoneet eivät kuuluneet asunnon perusvarusteluun

Aavikko- (ja tietysti moottoritie) näkymät

Kahden makuuhuoneen asunnossa oli oma viehätyksensä, mutta syrjäinen sijainti kauempana "pelipaikoista" jäi kyllä vahvasti mietityttämään...

Päivä asuntoja katsoessa kului kuin siivillä. Kiitos kännykkäkameran, otin jokaisesta kohteesta runsaasti kuvia ja videoita, sillä kun saman päivän aikana näki toistakymmentä asuntoa, alkoi muisti jo tehdä tepposia siitä, mitä ominaisuuksia missäkin kohteessa oli. Nyt oli aika listata kohteiden hyvät ja huonot puolet ja alkaa miettimään seuraavia askeleita tämän projektin suhteen. Miten asiat tästä etenivät, se selviää seuraavassa kirjoituksessa, eli stay tuned for more! 

2 kommenttia:

  1. Onpas kansainvälistä toimintaa! Hyvä sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan tämä aika mielenkiintoista laajentaa näitä kuvioita uuteen maahan. Yrityksen ja erhedyksen kautta vaan! =)

      Poista