perjantai 10. heinäkuuta 2020

Kaupat, avaimet, luovutus ja siivous..ja siivous...ja siivous!

Kuukausi on on hurahtanut "seiskan" kanssa kuin siivillä! Kaupanteko oli aika minimalistinen antikliimaksi, jos sitä jotenkin haluaa kuvailla. Myyjä ei juuri puhunut eikä pukahtanut, eikä kiinteistönvälittäjäkään tehnyt juuri mitään tilanteen luomiseksi small talkilla. Noh, mikäs siinä, istuttiin sitten hiljaa ja katseltiin varpaita! 😏 Kauppojen lopuksi varmaan sekä myyjä että minä odotimme välittäjältä jonkinlaista kaupantekijäistä (skumppapullo olisi ollut kiva!), mutta eikö mitä; välittäjä vain totesi lakonisesti että "mulla ei nyt ole mitään kauppalahjaakaan teille, kun meillä on nyt valitettavasti sellainen politiikka että annetaan 20 euroa HelsinkiMissiolle jokaisesta asuntokaupasta." Ehkä tuonkin olisi voinut muotoilla vähän toisella tavalla..? No, hyvä homma, kiva jos meni vähän rahaa hyvään tarkoitukseen.

Kaupanteon ja asunnon luovutuksen välille jäi noin kolme viikkoa, mutta myyjä halusi antaa avaimen jo kaupanteossa. Mikäs siinä, hyvä homma! Kävin heti kaupantekoiltana koluamassa taloyhtiön  yleiset tilat ja varastokomeron, kaikki näytti hyvältä. Uutta ja siistiä. Ei muuta kuin odottelemaan asunnon vapautumista kesäkuun viimeisenä päivänä.

Kun kuun vaihde koitti, laitoin viestin myyjälle ja kysyin, mihin aikaan hän pystyy vapauttamaan asunnon. Illalla myöhään, oli vastaus. Siivoukset kuulemma vielä kesken. Eipä mitään, illalla sitten. Odottelin vähän jännittyneenä tekstiviestiä, joka sitten lopulta tuli puoli kymmenen aikaan, yay! Ei muuta kuin auto alle ja suunta kohti Espoota. Kun pääsin talon ovelle, oli sen ulkopuolella eräänlainen "multavana", joka herätti epäilyni...oliskohan tämä vana peräisin yhdestä tietystä asunnosta...? Hissillä ylös ylimpään kerrokseen, ja mitä sieltä löytyikään? Uusi vana! Ja arvaatteko, mihin tämä vana johti? Kyllä, tervetuloa uuteen sijoituskohteeseen!



Myyjä oli vedonnut asunnon myöhäisen luovutusajan johtuvan asunnon siivoamisesta, mutta kun pääsin sisälle asuntoon, totesin, ettei sitä oltu siivottu lainkaan! No, ei hätää, olin henkisesti varautunut siihen, että siivoushommiksi menee joka tapauksessa. Ja jokainen laatikon tai kaapin avaus todisti arvelut oikeiksi. Eli ei muuta kuin pesuaineet, rätit ja ämpärit mukaan ja siivoamaan. Ei ole ollut vapaa-ajan ongelmia viimeisten kymmenen päivän aikana. Mutta mikä parasta, huone, kaappi ja laatikko kerrallaan tästä kohteesta kuoriutuu kaunis koti jollekin vuokralaiselle. Projekti etenee....








2 kommenttia:

  1. Kyllä siitä hyvä tulee. Ei asuntosijoittaminen pelkkää numeroiden pyörittelyä ole, pitää välillä saada ihan kouriintuntuva kosketus niihin omiin asuntoihin xD
    (Itsellä voi olla sama homma edessä kuun vaihteessa, kun pitkäaikainen vuokralainen lähtee ja vaihtuu toiseen)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, juuri näin. Siivoaminen on ihan parasta hommaa kun kädenjälki näkyy heti.

    VastaaPoista