tiistai 29. elokuuta 2017

Varjoja paratiisissa

Ja näin asuntosijoittaja on palanut kesätauolta! Kesä on mennyt perintökiinteistöä siivotessa ja tyhjentäessä. Yli viidenkymmenen vuoden historian läpi käyminen on herättänyt monenlaisia muistoja ja tuntoja. Hidasta puuhaa, joka onneksi alkaa nyt olla loppusuoralla. Kiinteistön jatkosuunnitelmatkin ovat alkaneet vähitellen selvitä, niistä lisää myöhemmin.

Tämän kertainen bloggaus keskittyy taas Amerikan ihmeellisiin asuntokuvioihin. Kuten aiemmin olen jo kirjoittanut, ulkomaan asuntosijoittamisessa on hyvä olla paikallinen manageri mukana, joka hoitaa tarvittavat juoksevat asiat, joita on hankala hoitaa tuhansien kilometrien päästä ja seitsemän tunnin aikaeron takaa. Minun Amerikan asuntojen manageri hoiteli hommaa kohtuullisen hyvin parin vuoden ajan, mutta ilmoitti tänä kesänä muuttavansa toiseen osavaltioon perhesyistä. Eipä siinä mitään muuta kuin, thanks Justin and all the best! Ja uutta manageria valitsemaan.

Kesälomamatkan aikana haastattelin paria kandidaattia managerin postiin ja valitsin sopivimman tuntuisen. Hommat lähtivät ihan kohtuullisen hyvin pyörimään ja toimintatavoista ja käytännöistä ollaan pystytty sopimaan kätevästi sähköpostitse. Hyvähyvä!

Tänään sain manageriltani sähköpostia, jonka kuvittelin aluksi koskevan rahan liikkumista pankkitilien välillä, mutta viestin avattuani totesinkin, että kyse onkin aivan muusta; asunto 5. ruokailutilan lattian on vuokralaisen pois muutettua havaittu olevan aivan märkä, eikä vuodon syytä tiedetä. Oh no! Vuoto tulee joko seinän takana olevasta pyykkihuoneesta (pesukone?), ilmastointilaitteesta (uusittava?) tai seinän takana olevasta naapuriasunnosta (tämä olisi paras vaihtoehto, sillä silloin kyseessä olisi taloyhtiön asia). Managerin viesti oli pitkä ja yksityiskohtainen, ja se sisälsi useita ajatuksia mitä asunnossa nyt kannattaisi tehdä kun vuotoa joudutaan joka tapauksessa tutkimaan. Seinien maalaus (olisi pitänyt tehdä jos ostovaiheessa mutta asunto meni vuokralle niin nopeasti että aikaa ei jäänyt), makuuhuoneiden lattioiden uusiminen (ällö kokolattiamatto vinyyliksi), uuden pesukoneen ja kuivausrummun hankkiminen (alkuperäiset, yli 10 vuotta vanhat, joka Amerikassa tarkoittaa ikäloppua), sekä muita pienempiä ja suurempia fiksauksia ennen uuden vuokralaisen hankintaa varten. Rahan menoa tiedossa. Ja paljon uusia kokemuksia, remontin hoitoa etänä. Seuraillaan tilannetta, raporttia blogiin on myös tulossa. Tervetuloa mukaan taas kesän jäljiltä, kaikki uskolliset vanhat ja uudet lukijat!

2 kommenttia:

  1. Onko sinun kaikki kohteesi asuntoja? Itseä kanssa kiinnostaa tämä sijoittamismuoto, mutta ajattelin aloitella ennemmin halleilla/varastoilla. Onko kokemuksia niistä?

    VastaaPoista
  2. Moi, joo kaikki sijoitusasuntoni ovat sitä itseään, eli asuntoja. =) Halli- tai varastosijoittamisesta ei allekirjoittaneella ole kokemusta, se on ihan oma taiteenlajinsa jossa on omat kuvionsa.

    VastaaPoista